Pris til Nationaltheatret

Kritikerprisen utdelt.

FIKK PRIS:  I dag ble Kritikerprisen delt ut, og Nationaltheatret ble hedret for sin forestilling «Visning». Foto: Nationaltheatret
FIKK PRIS: I dag ble Kritikerprisen delt ut, og Nationaltheatret ble hedret for sin forestilling «Visning». Foto: NationaltheatretVis mer

Norsk kritikerlag delte torsdag ut sine kritikerpriser for 2013 og 2014. Prisene gikk til utøvere innen dans, musikk og teater.

Koreografen Ingri Eiksdal og scenografen Signe Becker fikk kritikerlagets pris innen dans for sitt arbeid med stykket «Hoods», som hadde premiere tidligere i år på Black Box Teater i Oslo.

Sopranen Eir Inderhaug fikk årets musikkritikerpris for sin dobbeltrolle som Gepopo/Venus i forestillingen «Le Grand Macabre» på Den Norske Opera og Ballett i fjor.

Teaterkritikerprisen ble tildelt forfatteren Cecilie Løveid (tekst) og Jon Tombre (regi) for stykket «Visning» som gikk på Nationaltheatret i vår.

Nytt av året er utdelingen av prisen for Årets kritikk. Den ble tildelt teaterkritiker Ine Therese Berg for teksten «Teater mellom to permer» som sto på trykk i Morgenbladet i februar i år.

Prisvinnerne mottar et trykk av kunstnerne Ingri Egeberg og Freddy Hansen.

Norsk kritikerlag er en medlemsorganisasjon for norske kritikere.

(NTB)