Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Pris til norske «Blind» på Sundance-filmfestival

For beste filmmanus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eskil Vogts debutpillefilm «Blind» stakk natt til søndag av med World Cinema Screenwriting Award - altså prisen for beste manus.

- Dette var en hyggelig telefon å få - selv når man blir vekket midt på natten norsk tid.

Det sier en lykkelig regissør og manusforfatter Eskil Vogt i en pressemelding fra Norsk filminstitutt.

Svært gode kritikker - Vi reiste hjem fra Sundance godt fornøyd og tenkte ikke så mye på at filmen var i konkurranse. Det er et stort klapp på skuldra, ikke bare til meg, men til skuespillerne og alle i teamet, sier Vogt videre.

Joachim Triers samarbeidspartner og manusmedforfatter har Eskil Vogt høstet jubel for «Reprise» i 2006 og har stått på den røde løperen på Croisetten for å vise «Oslo, 31. August» for et par år siden.

«Blind» deltok i konkurransen sammen med elleve andre internasjonale filmer. Ellen Dorrit Petersen har hovedrollen som den blinde Ingrid i filmen, som har fått svært gode kritikker av amerikanske filmanmeldere.

På vei til Berlin - De flotte anmeldelsene og manusprisen fra betydningsfulle Sundance gjør at «Blind» kommer til å få mye oppmerksomhet på filmfestivalen i Berlin neste måned, sier Stine Oppegaard, utlandsansvarlig for spillefilm i Norsk filminstitutt.

Tidligere denne uken ble det klart at kortfilmen Burger og regissør og manusforfatter Magnus Mork mottok prisen for beste regi og ensemble på festivalen.

Med nattens pris til «Blind» er det tredje gang en norsk film mottar pris i Sundance, etter at «Sykt Lykkelig» fikk juryens Grand Prix i 2011.

«Blind» har norsk premiere 28. februar.

BREDE SMIL: Ellen Dorrit Petersen har hovedrollen i Eskil Vogts «Blind», som i natt mottok World Cinema Screenwriting Award.  Foto: Helena de Bragança
BREDE SMIL: Ellen Dorrit Petersen har hovedrollen i Eskil Vogts «Blind», som i natt mottok World Cinema Screenwriting Award. Foto: Helena de Bragança Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!