Pris til «Til bords med fienden»

TV 2s kulinariske fredsarbeid fikk førsteprisen da AIB Awards ble delt ut i London onsdag kveld.

HEDRET MED PRIS: TV 2s utenriksreporter Fredrik Græsvik kunne onsdag motta førstepris på AIB Awards-utdelingen i London for programserien «Til bords med fienden». Her fra Egypt. Foto: TV 2
STJERNEKOKK: Tom Victor Gausdal lagde mat i jungelen i Burma. Foto: TV 2
SAMLER: Fredrik Græsvik og Tom Victor Gausdal har samlet partene i konfliktområder til felles måltid. Foto: TV 2

(Dagbladet): TV 2-serien der utenriksreporter Fredrik Græsvik og stjernekokken Tom Victor Gausdal samler krigførende parter til et godt, felles måltid er hedret med AIB International Media Excellence Award - den internasjonale kringkastingsunionens pris.

Græsvik tok imot førsteprisen for «Til bords med fienden» i London onsdag kveld, skriver TV 2.no.

Ifølge AIBs nettsider var programmet nominert i klassen for «Best specialist genre programme or series». BBC og CNBC var blant konkurrentene i kategorien.

I «Til bords med fienden», som ble sendt på TV 2 i vår, samlet Græsvik og Gausdal jøder og palestinere rundt maten i en jødisk bosetting på Vestbredden og lagde middag med militærjuntaen i Burma. De besøkte også Egypt og Rwanda med sitt kulinariske fredsarbeid.

- Burma-turen sitter mest igjen. Da vi krysset grensa, fikk vi vite at tre-fire hadde blitt drept, sa Gausdal til Dagbladet i et intervju om reisene.

En ny sesong av serien skal sendes i 2013.