Pris til Ulrik Imtiaz Rolfsen

- Rolfsens sak reiser alvorlige presseetiske dilemmaer

Beskyttet kildene: Ossietzkyprisen er Norsk PENs pris for fremragende innsats for ytringsfriheten.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Beskyttet kildene: Ossietzkyprisen er Norsk PENs pris for fremragende innsats for ytringsfriheten. Foto: Nina Hansen / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Den norske filmregissøren Ulrik Imtiaz Rolfsen tildeles Ossietzkyprisen for 2015, melder norsk PEN. Han får prisen for sin kamp for kildevern og pressefrihet.

- Pressen har en lovfestet rett til ikke å oppgi sine kilder, selv under rettslig vitneavhør. For den frie og kritiske journalistikken er kildevernet helt avgjørende. 

- Rolfsens sak reiser alvorlige presseetiske dilemmaer og er av den grunn prinsipielt viktig, skriver Hege Newt Nouri, generalsekretær i norske PEN.

PST beslagla upublisert materiale til en dokumentarfilm i juni 2015 hjemme hos Rolfsen. Saken skal opp i høyesterett neste uke. Prisen deles ut på Litteraturhuset i Oslo mandag 23. november.

Ulrik Imtiaz Rolfsen (43) debuterte som spillefilmregissør med den norske actionfilmen «Izzat» i 2005. I 2007 hadde Rolfsen regien på spenningsfilmen «Bitre blomster» om Gunnar Staalesens krimfigur Varg Veum. Han har også regissert «Den siste revejakta» som bygger på en roman av Ingvar Ambjørnsens. Rolfsen er fra Hasle i Oslo med pakistansk far og norsk mor.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram