Prisbelønt forfatter mener kvinner over 50 er for gamle til å elske

– Jeg prøver bare å være ærlig.

SKAPER REAKSJONER: Den prisbelønte forfatteren Yann Moix har skapt furore etter at han uttalte at det er umulig for ham å bli tiltrukket av en kvinne på sin egen alder. Foto: NTB Scanpix
SKAPER REAKSJONER: Den prisbelønte forfatteren Yann Moix har skapt furore etter at han uttalte at det er umulig for ham å bli tiltrukket av en kvinne på sin egen alder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

– Jeg foretrekker en ung kvinnes kropp, det er alt. Kroppen til en 25-åring er ekstraordinær. Kroppen til en kvinne på 50 er ikke ekstraordinær, sier den prisbelønte franske forfatteren Yann Moix (59).

I den franske utgaven av magasinet Marie Claire, forteller han ifølge The Guardian at kvinner i 50-åra er usynlige for ham, og at han aldri kunne blitt forelsket i en kvinne på hans egen alder.

- Kom igjen, det er ikke mulig! Det alt for gammelt, sier han.

Moix har vunnet flere prestisjetunge priser for sitt forfatterskap. I tillegg har han regissert tre filmer og er programleder for et populært talkshow.

Raser på Twitter

Kommentaren har skapt furore i sosiale medier. Blant andre journalist og forfatter Colombe Schneck (52) tok til orde. Mandag svarte hun med å publisere et bilde av sin egen rumpe på Twitter.

– Voila, rumpa til en 52 år gammel kvinne. For en idiot du er. Du vet ikke hva du går glipp av, du og din lille, tjukke hjerne.

Parlamentsmedlem og talsperson for La République en Marche, president Emmanuel Macrons regjeringsparti, slang seg også på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer