Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prisbelønt forfatter mener kvinner over 50 er for gamle til å elske

– Jeg prøver bare å være ærlig.

SKAPER REAKSJONER: Den prisbelønte forfatteren Yann Moix har skapt furore etter at han uttalte at det er umulig for ham å bli tiltrukket av en kvinne på sin egen alder. Foto: NTB Scanpix
SKAPER REAKSJONER: Den prisbelønte forfatteren Yann Moix har skapt furore etter at han uttalte at det er umulig for ham å bli tiltrukket av en kvinne på sin egen alder. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg foretrekker en ung kvinnes kropp, det er alt. Kroppen til en 25-åring er ekstraordinær. Kroppen til en kvinne på 50 er ikke ekstraordinær, sier den prisbelønte franske forfatteren Yann Moix (59).

I den franske utgaven av magasinet Marie Claire, forteller han ifølge The Guardian at kvinner i 50-åra er usynlige for ham, og at han aldri kunne blitt forelsket i en kvinne på hans egen alder.

- Kom igjen, det er ikke mulig! Det alt for gammelt, sier han.

Moix har vunnet flere prestisjetunge priser for sitt forfatterskap. I tillegg har han regissert tre filmer og er programleder for et populært talkshow.

Raser på Twitter

Kommentaren har skapt furore i sosiale medier. Blant andre journalist og forfatter Colombe Schneck (52) tok til orde. Mandag svarte hun med å publisere et bilde av sin egen rumpe på Twitter.

– Voila, rumpa til en 52 år gammel kvinne. For en idiot du er. Du vet ikke hva du går glipp av, du og din lille, tjukke hjerne.

Parlamentsmedlem og talsperson for La République en Marche, president Emmanuel Macrons regjeringsparti, slang seg også på.

– Veldig stilfullt, Yann Moix. Veldig, veldig stilfullt. Men akkurat som dumskap og vulgaritet ikke har noen alder, er det betryggende i hans tilfelle. Jeg tviler på at mange kvinner ønsker seg disse egenskapene uansett, skriver Olivia Gregoire, på Twitter.

Svarer på kritikken

Etter den massive oppmerksomheten, så Moix seg nødt til å svare på kritikken. I et intervju med den franske radiokanalen RTL, sier han at han bare ville være ærlig.

– Det er ikke min feil. Jeg har ikke ansvar for mine egne preferanser, jeg prøver bare å være ærlig. Jeg er som et barn, og er ikke interessert i kvinner i 50-åra. De har bedre ting å gjøre enn å drasse rundt på en nevrotisk person som roper, leser og gjør ting som bare barn liker. Det er ikke lett å være med meg.

Han sier at han anser seg selv som et offer for sin egen smak, og at han ikke føler at han må forsvare seg for å være annerledes.

Videre forklarer han at han synes det er viktig å konfrontere visse sannheter, selv om de kan skape reaksjoner.

– Vi lever i et samfunn hvor det er vanskelig å være et individ. Vi skal alltid representere den gjennomsnittlige borger, en som ikke er ubehagelig for noen å forholde seg til.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!