Prisbelønt fotograf diskvalifisert. - Bevis tyder på at anklagene medfører riktighet

Nekter skyld.

JUKS: Dette er altså Marcio Cabrals vinnerbilde «The Night Raider», som nå er diskvalifisert. En granskingskomité er enige om at maurslukeren på bildet er utstoppet. Foto: Marcio Cabral
JUKS: Dette er altså Marcio Cabrals vinnerbilde «The Night Raider», som nå er diskvalifisert. En granskingskomité er enige om at maurslukeren på bildet er utstoppet. Foto: Marcio Cabral Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den brasilianske fotografen Marcio Cabral vant i fjor prisen Wildlife Photographer of the Year i kategorien «dyr i sitt miljø». Vinnerbildet, «The Night Raider», er et spektakulært nattbilde av en maursluker i ferd med å forsyne seg fra ei maurtue.

Men nå har prisens ansvarlige, Natural History Museum i London, fratatt Cabral prisen. De mener det bevist at maurslukeren i bildet er utstoppet, skriver de i en kunngjøring.

- Jeg finner det nedslående og overraskende at en fotograf vil strekke seg så langt for å lure konkurransen og dens tilhengere over hele verden, sier Roz Kidman Fox, som satt i dommerpanelet.

«The Night Raider» er nå fjernet fra alle utstillinger i regi av Wildlife Photography of the Year. Cabral er utestengt fra å delta i konkurransen igjen.

Anonyme tips

Museet ble i mars kontaktet av anonyme personer som la fram materiale som skulle bevise at Cabral hadde jukset.

- Etter en grundig gransking har museet konkludert med at de tilgjengelige bevis tyder på at anklagene medfører riktighet, heter det i kunngjøringen.

Cabral har dermed forbrutt seg mot konkurransekravet «bidrag må ikke forlede iakttakeren eller forsøke å feilframstille naturens realiteter», ifølge museet. Selv nekter han å ha brukt et utstoppet dyr i bildet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer