Prisdryss for «Sopranos»

Under søndagens stjernespekkede Emmy-utdeling rasket den populære mafiaserien «Sopranos» med seg fire av de gjeve prisene.

Det samme gjorde komiserien om familiekrangling,

«Alle elsker Raymond».

I natt norsk tid ble Emmy-statuettene delt ut i 27 ulike kategorier. Dette var den 55. årlige utdelingen av tv-industriens svar på Oscars.

Den største kandidaten til å vinne flest priser var på forhånd mafiaserien «Sopranos», som var nominert i hele 13 kategorier. Begravelsesserien «Six Feet Under» og «Presidenten» fulgte hakk i hæl. På komediefronten var det atter en gang «Alle elsker Raymond» og «Sex og singleliv» som dominerte nominasjonslistene.

De store tv-selskapene CBS, NBC og HBO sto til sammen for nesten samtlige nominasjoner.

Veteranene Tyne Daly og Doris Roberts var blant de første som ble hedret på nattens prisutdeling. De fikk priser for sine biroller i henholdsvis «Judging Amy» og «Alle elsker Raymond».

Prisen for beste mannlige dramaskuespiller gikk til James Gandolfini, som spiller den følsomme mafiosoen i «Sopranos». Edie Falco, som spiller hans kone, ble kåret til beste dramaskuespillerinne.

Beste komedie ble ikke overraskende «Alle elsker Raymond».

Kveldens overraskelse var at Tony Shalhoub ble beste skuespiller i en komedie, «Monk».

Den mest tuntveiende prisen gikk imidlertid til «Presidenten» for beste drama - for fjerde gang.

«Sopranos» snytt igjen

For selv om HBO-serien «Sopranos» fikk fire fine priser, ga juryen bort den aller gjeveste til «Presidenten». Ingen kabel-tv-produserte serier har ennå blitt kronet som beste dramaserie.

- Jeg har blitt hedret for min innsats. Det er på tide at alle andres arbeid også hedres, sa Sopranos Gandolfini som var skuffet over at «Sopranos» ikke ble beste dramaserie.

Tv-filmen «Door to Door» vant hele seks priser.

Av andre viktige priser kan nevnes: Beste manus for dramaserie: «Sopranos». Beste regi av dramaserie: «Presidenten».

Den underfundige dramaserien fra et familiedrevet begravelsesbyrå, «Six Feet Under», som lå an til å bli en av de store vinnerne i årets Emmy-utdeling, ble avspist med én liten pris.

Også den umåtelig populære serien «Venner for livet» måtte nøye seg med en pris.

GALLA-PARKER:</B> Sarah Jessica Parker attends the ankomer Emmy Awards i Shrine Auditorium i Los Angeles. Parker er stjernen i «Sex og singelliv».
UNG LYKKE:</B> Skuepillerinne Dakota Fanning viser fram sin Emmy for innsatsen i miniserien «Steven Spielberg Presents Taken».
FORNØYD: Edie Falco fra «Sopranos» smiler etter nok et prisdryss i natt.
MED PÅ FESTEN:</B> Courtney Cox Arquette og ektemannen David Arquette var med på nachspielet etter utdelingen.