Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prisdryss i Hollywood

Steven Speilberg og Jim Carrey er de store Oscar-favorittene i år. I natt hanket de to inn Golden Globe-priser.

Golden Globe gir ofte en pekepinn på hvem, og hvilke filmer som blir favoritter i Oscar-racet i mars. Skal vi tro på spådommene, så er det Steven Speilberg og filmen Redd Menig Ryan som vil hente hjem de gjeveste prisene.

Steven Speilberg, fikk i natt prisen for beste regi, og filmen ble kåret til årets beste.

Jim Carrey ble kåret til beste mannlige skuespiller for sin innsats i filmen The Truman Show. Det er ikke hver dag at komedier blir satt pris på, men Jim Carrey gjorde en glimrende tolkning i filmen som handler om en mann som er fanget i en kunstig verden som direktesendes på TV som en såpeopera verden over.

Skuespillerinnen Cate Blanchett var kanskje nattens største overraskelse. Hun fikk prisen for beste skuespillerinne for rollen som Elizabeth fra filmen med samme navn.

I Golden Globe-konkurransen, som arrangeres av de internasjonale journalistene i Los Angeles, kåres det filmer i forskjellige kategorier. Blant annet er det et skille mellom beste drama og beste musikal eller komedie. I sistenevnte kategori vant filmen Shakespeare In Love med Gwyneth Paltrow i hovedrollen. Hun vant også prisen for beste skuespillerinne i kategorien. Blant mennene var det britiske Michael Caine som fikk prisen. Han spiller i filmen Little Voice.

Beste utenlandske film ble brasilianske Central Station.

I TV-klassen fikk produsentene av TV 2-serien Ally MCBeal prisen for beste komedie. Jenna Elfman som spiller Dharma i serien Dharma and Greg fikk prisen for beste komedie-skuespillerinne på TV. Serien vises på TV 3 i Norge. Michael J. Fox fikk tilsvarende pris for herrene. Han spiller i serien Spin City, eller Full Fart I Byrådet, som vises daglig på TV Norge.

MORSOM OG GODT LIKT: Jim Carrey var så morsom i filmen The Truman Show at han fikk en pris for sin innsats.
VINNER: Steven Spielbergs film om Redd Mening Ryan fikk ble kåret til beste film i Golden Globe-utdelingen i natt.
OND DRONNING: Cate Blanchette var nattens store overraskelse i Golden Globe-utdelingen. Hun fikk prisen for beste skuespillerinne.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling