Feirer gull:

Prisdryss til Dagbladet

Vant ett gull og fire sølv under design-prisutdeling.

FEM PRISER: Dagbladet kunne feire ett gull og hele fire sølv under fredagens utdeling. Fra venstre, designer Guro Lindahl Flåten, designer Audun Aas, utvikler Ola Strømman, vaktsjef Sigmund Nordal, journalist Kristoffer Egeberg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
FEM PRISER: Dagbladet kunne feire ett gull og hele fire sølv under fredagens utdeling. Fra venstre, designer Guro Lindahl Flåten, designer Audun Aas, utvikler Ola Strømman, vaktsjef Sigmund Nordal, journalist Kristoffer Egeberg. Foto: Søren Stidsholt Nielsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Avisa du nå leser, mottok fredag kveld fem priser på den årlige utdelingen til Society for News Design Scandinavia (SNDS), som i år ble utdelt i Malmø.

- Kjempestolte

«Et imponerende multimediaprosjekt som gir det norske folk en mulighet til å bli informert og delta i den offentlige debatten», sier juryen i SNDS om Dagbladets multimediasatsing Forskjellsnorge.no, som ble lansert før valget i fjor.

- Vi er kjempestolte av å vinne nordisk gull for denne digitale satsingen. Å visualisere og tilgjengeliggjøre viktig statistikk om samfunnet er nok ikke noe vi forvente å få designpris for - og ihvertfall ikke gull. Men det er viktig. Og da er det ekstra hyggelig, sier prosjektleder for Forskjellsnorge, Kristoffer Egeberg.

Dagbladet vant også sølv for den digitale satsingen på SE TV-guide (se.no) og den digitale fortellingen om barna som ble igjen. Det er Magasinets historie om 118 barn som ble igjen etter partnerdrap. Hvordan gikk det med dem.

- Hevder oss på internasjonalt nivå

Magasinet vant også sølv for sin sak om menesker med funksjonshemminger - Med rett til å ha sex. «En fantastisk reportasje» som juryen sier hadde en fantastisk utstråling.

I tillegg vant Magasinet en sølv for Livet-spalten og de glimrende illustrasjonene til Lisa Aisato.

- Det er veldig gledelig å igjen se at magasinet hevder seg på internasjonalt nivå. Og det er spesielt gledelig å se at vår digitale satsing, med Barna som ble igjen, også ble sølvvinner her i Malmø, sier vaktsjef i Magasinet Sigmund Nordal.

Gull til VG

VG vant også priser i flere kategorier. Avisa fikk blant annet gull i kategoriene "Best in show", for dekningen av Paris-terroren, "beste dataprosjekt" for VG-spesialen om våre falne og "historiefortelling" for Dødskampen i Barentshavet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer