Prisdryss til Dagbladet

Dagbladet fikk hele ni priser under Norsk Redaktørforenings jubileumsarrangement i går kveld. Den Store Journalistprisen for år 2000 gikk til Inge Sellevåg i Bergens Tidende.

Dagbladets tegner, Finn Graff, fikk prisen Årets avistegning for sin kommentar til krigen på Balkan. I sin begrunnelse for tildelingen viste juryen til at Finn Graff med sin pristegning har laget en monumental beskrivelse av stemningen som rådet i vår verden da Norge for vel ett år siden var i krig for første gang på over 50 år.

Provosert

- Jeg ble provosert av at Nato ikke kalte det en krig, men en «begrenset militær aksjon». Jeg ønsket å visualisere hva det egentlig dreide seg om, sa en glad Finn Graff etter prisutdelingen.

Journalist Inge Sellevåg i Bergens Tidende fikk Den Store Journalistprisen for sine artikler om en ny radar som er bygd i Vardø, den såkalte Globus II.

Best på design

Dagbladet ble mestvinnende avis med hele sju priser i konkurransen om årets beste avissider i 1999. Dagbladet Magasinet tok gull med sin forside om nazismen i Sverige i tillegg til to sølv og fire bronse.

- Det er helt fabelaktig at avisa blir hedret på så mange måter, sa en stolt sjefredaktør Harald Stanghelle.

Dagbladets tidligere redaktør, Arve Solstad, fikk Fritt Ords Honnør sammen med tre andre redaktører for deres kamp for avisenes selvstendighet.