Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prisdryss til Eirik (13)

BERLIN/OSLO (Dagbladet): Hovedrolleinnehaver Eirik Evjen (13) var nervøs før premieren på filmen «Glasskår» i Berlin. Det hadde han ingen grunn til: I går fikk filmen både Krystallbjørnen fra barnejuryen og Grand Prix fra den internasjonale juryen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norsk film har gjort seg bemerket under filmfestivalen i Berlin. Lørdag fikk transefilmen «Alt om min far» prisen som beste dokumentar i klassen for homo- og lesbefilmer.

I går vant «Glasskår» begge hovedprisene i klassen for beste barnefilm.

Filmen hadde norgespremiere i fredag, og vises nå 22 steder over hele landet.

- Det er moro at Norge gjør det bra i andre ting enn vinter-OL, og dette var jo full pott. Jeg er bare så utrolig glad. Det var stort i seg selv å bli nominert i verdens viktigste barnefilmfestival, og det å få disse prisene er fantastisk stort for norsk barnefilm, sier en lykkelig filmregissør Lars Berg til Dagbladet.

Skrev autografer

Prisene ble delt ut i går ettermiddag i Zoo Palast i Berlin, og etter en visning av filmen måtte det skrives autografer. Han var spesielt glad for å få prisen fra barnejuryen.

- Jeg er glad for begge prisene, men det er spesielt morsomt at juryen bestående av barn kåret filmen til den beste. Det viser at filmen treffer både voksne og unge, sier Lars Berg.

Filmen konkurrerte med ni andre filmer. Den handler om elleve år gamle Victor og hans forhold til OK, helten og storebroren som dør av kreft. Dette er den tredje spillefilmen til Lars Berg.

- Utrolig kult

Manuset er bygd på debutboka til forfatteren Harald Rosenløw Eeg, og Eeg har selv vært med på å utvikle filmmanuset.

- Dette var utrolig kult. Jeg har egentlig ikke peiling på film, jeg er helt fersk, sier Eeg.

Han var i Berlin i forrige uke, men da prisene ble delt ut i går, satt han hjemme i Oslo mens Lars Berg og Eirik Evjen mottok priser i Berlin.

«Glasskår» er allerede invitert til å delta på de viktige barnefilmfestivalene i Malmö, Giffoni i Italia og Chicago, og det er forhandlinger med blant andre Miramax om distribusjon av filmen i utlandet.

- Vi kommer til å arbeide hardt for å få vist filmen i utlandet, sier Lars Berg.

<B>PRISDRYSS:</B> Regissør Lars Berg og hovedrolleinnehaver Eirik Evjen (13) som spiller Victor i «Glasskår» mottok i går to priser under Kinderfilmfest i Berlin.
Hele Norges coronakart