Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prisdryss til «SKAM» - kuppet Gullruten

Skal feire på hotellrommet med tv-en.

STORESLEM: SKAM-gjengen hadde stor grunn til å juble på Gullruten i kveld, etter å ha stukket av med hele tre priser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
STORESLEM: SKAM-gjengen hadde stor grunn til å juble på Gullruten i kveld, etter å ha stukket av med hele tre priser. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRIEGHALLEN (Dagbladet): Ikke bare én, eller to, men tre ganger ble skuespillerne i «SKAM» og serieskaper Julie Andem klappet opp på Gullruten-scenen i kveld. 

Josefine Pettersen (Noora), Ulrikke Falch (Vilde), Ina Svenningsdal (jente-Chris), Lisa Teige (Eva) og Iman Meskini (Sana) hadde allerede kuppet showet tidligere i sendinga, da de dukket overraskende opp på scenen for å dele ut kveldens første pris.

Og så var det opp igjen. Først knuste «SKAM» konkurrentene, deriblant «Unge Lovende» og «Petter Uteligger», i kategorien Beste nye programserie.

Omringet av presse Så vant de for Beste TV-drama. Deretter tok de like greit prisen for Årets Nyskapning, og. 

Da skuespillerne møtte pressen samlet - for første gang i historien - like etter å mottatt sin første pris, oppsto det mildt sagt kaos.

Umiddelbart ble jentene omringet av journalister og fotografer som klemte seg inn mot presseveggen - alt for å få en bit av de prisvinnende SKAM-stjernene.

Og ikke tro at det ble noe bedre da SKAM-jentene vant to priser til ...

Stoppes på gata - Det er ganske rart for oss å være her - spennende og nytt. Og det er veldig moro å vinne priser, forteller Josefine Pettersen (Noora) til Dagbladet, og innrømmer at hun ofte blir stoppet på gata.

- Ja, mange lurer på hvordan den ekte Noora er, he-he.

På spørsmål om hvordan jentene skal feire kveldens storeslem, svarer Ulrikke Falck (Vilde):

- Vi skal faktisk sitte på et hotellrom og se på tv. Det blir fint å feire sammen. Selv om vi bare er kolleger, har vi fått en veldig god kjemi. Vi er heldige som kommer så godt overens, sier Falck.

Og like fort som jentene kom ned til presserommet, blir de beordret opp igjen.

Lot tårene trille Også «Petter Uteligger» vant pris i kveld. Serieskaper Petter Nyquist, som blant annet har med seg =Oslo-selgeren Svein Stang på Gullruten-fest, vant for Årets beste dokumentarserie. Nyquist klarte ikke holde tårene tilbake da han møtte pressen etterpå.

Serieskaperen ble også tildelt Publikumsprisen i kveld. Se alle Gullruten-vinnerne her.

Årets hederspris gikk til NRK-veteran Anne Grosvold, som nylig sa opp sin stilling hos kanalen.

- Det er helt fantastisk å vinne, jeg er stolt, nervøs og rørt. Sånne priser forventer man ikke - særlig ikke siden jeg har slutta i NRK, forteller Grosvold til Dagbladet, og legger til at hun ikke har hatt tid til å savne NRK ennå.

- Hvordan skal du feire i kveld?

- Jeg har ikke forberedt noe feiring, så vi får bare se hva kvelden bringer, svarer prisvinneren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!