Priser Oslo på ny plate

Lars Lillo-Stenberg elsker byen sin så høyt at han nå spiller inn de riktig gode, gamle Oslo-slagerne på nytt. På sitt eget skakke vis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er populært å digge Oslo. I en undersøkelse Opinion har gjort for Aftenposten, svarer 87 prosent av de spurte at de er stolte av byen. Åtte av ti hovedstadsborgere sier Oslo er det stedet de føler mest tilhørighet til. Uløselig knyttet til byens kulturhistorie er artister som Jens Book-Jenssen, Kari Diesen og Arvid Nilssens sanger om Hovedøen, kastanjene i Bygdøy allé, Enerhaugen, Akerselva og om gamle rønner i Vika.

I Bugge Wesseltofts studio ved Akerselva har deLillos-Lars tatt plass med gitaren sin for å gi schlägerne et 2000-løft.

Ville mer

- Det blir litt croonervirksomhet, men på mitt vis, sier han.

- Hør for eksempel her, sier han og spiller den nytapede «Når kastanjene blomstrer i Bygdø Allé». Det er en vidunderlig lytteopplevelse, selv om smørtenoren til Book'n er byttet ut med en klart lysere variant.

- Hvorfor gjør du disse sangene på nytt?

- Det begynte med at jeg ikke var helt fornøyd med omstendighetene rundt «Oslosangen», som jeg skrev til byens 1000-års jubileum. Den kolliderte blant annet med utgivelsen av deLillos-plata «Kast alle papirene» like før jul. Sangen nådde ikke riktig ut. Så tenkte jeg på en egen Oslo-plate hvor jeg da kanskje kunne ta med denne sangen. Men jeg har vel alltid hatt en idé om å gjøre noe med disse klassiske revy- og bysangene. Jeg er jo fra en teaterfamilie selv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer