Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Priser til Dagbladet

Prisdryss under konferansen for Årets Nordiske Nyhetsdesign i Trondheim.

TRONDHEIM (Dagbladet): Dagbladet fikk i går kveld ett gull, ett sølv og en bronse, i tillegg til to diplomer med hederlig omtale.

-  Dette er med på å bekrefte at det er Dagbladet som har gullrekka av magasiner, med Sportmagasinet, Fredag, Magasinet og Søndag. Vi har landets beste magasindesk, sier en stolt og lykkelig Jane Throndsen, som er redaktør for Magasinet.

Totalt 927 bidrag fra 73 nordiske mediebedrifter var med i årets konkurranse. Det ble bare delt ut fire gull, og ett av dem gikk til Dagbladets Sportmagasin i klassen for design.

Hjertebarn

Det var hele magasinproduktet som ble vurdert og premiert. Gullet begrunnes med at det er «et svært gjennomarbeidet sportsmagasin», og juryen mener Dagbladet SPORT leverer en flott billedpakke, og er innovative på innhold.

-  Vi vet at gullet henger utrolig høyt i denne konkurransen, så dette er veldig artig. Sportmagasinet er jo et hjertebarn for oss. Det er et nytt produkt som leter etter rom hvor ingen har vært før. Da betyr det utrolig mye å få en slik heder, sier Sportmagasinets redaktør, Jens Kløvrud.

Sportmagasinet fikk også diplom med hederlig omtale for to av sine reportasjer; en om sumobryting og en om twin-tip-skiløpere.

Sterke historier

 PRISVINNERE:  Redigerer Asbjørn Halvorsen (fra venstre), desksjef Sigmund Nordal, Sportmagasin-redaktør Jens Olav Kløvrud, typograf Kjetil Tandberg og vaktsjef Eirik Vale Frogner. Foran: Magasinet-redaktør Jane Throndsen (t.v.) og Magasinet-utgavesjef Lillian Vambheim. Torfinn Solbrekke, som også har bidratt i stor grad til suksessen, var ikke til stede. Foto: Tom E. Østhuus
PRISVINNERE: Redigerer Asbjørn Halvorsen (fra venstre), desksjef Sigmund Nordal, Sportmagasin-redaktør Jens Olav Kløvrud, typograf Kjetil Tandberg og vaktsjef Eirik Vale Frogner. Foran: Magasinet-redaktør Jane Throndsen (t.v.) og Magasinet-utgavesjef Lillian Vambheim. Torfinn Solbrekke, som også har bidratt i stor grad til suksessen, var ikke til stede. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Dagbladets Magasinet fikk sølv for den sterke historien om Samira som var nyforelsket i Joachim da hun oppdaget en kul i brystet.

-  Denne prisen går til Samira og hennes familie, som hadde mot og styrke til å gjennomføre et sånt prosjekt. Jeg har fått 400 henvendelser etter reportasjen, så det er ingen tvil om at den har rørt svært mange lesere, sier utgavesjef Lillian Vambheim, som skrev reportasjen.

Dagbladets Magasinet vant også bronse for en ifølge juryen «usedvanlig sterk fotoreportasje» om irakiske Saleh (9), som ble operert etter å ha blitt sprengt i stykker av en amerikansk klasebombe.

Det var en begeistret Dagbla-gjeng som feiret prisene i går kveld.

-  Mange aviser rundt omkring i landet har prøvd å kopiere Dagbladets magasin-gullrekke, men kveldens heder viser at originalen fortsatt er best, sier Magasinet-desksjef Sigmund Nordal.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling