Priset for sin penn

Dagbladets Sissel Benneche Osvold ble i går priset for sin kamp for de svake.

- You made my day!

Slik avsluttet en tydelig rørt Sissel Benneche Osvold sin takketale i Gamle Logen i Oslo. «Brosteinprisen 2003» ble gitt av Kirkens Bymisjon Oslo. Prisen, et trykk av Arild Nyquist, en brustein med plakett og en diplom, deles ut til «en person eller sammenslutning som bidrar til å synliggjøre vanskelige liv, formidle håp og gir samfunnet redskaper til å bekjempe nød i storbyen».

Urettferdighet

Ifølge begrunnelsen fikk Benneche Osvold prisen for sitt utholdende og mangeårige journalistiske arbeid til forsvar for utstøtte og stigmatiserte grupper i samfunnet.

- Vinneren har på en overbevisende måte innen sitt fag gitt folk språk, perspektiver og holdninger som redskap mot urettferdighet og utstøting, sa Helen Bjørnøy i Kirkens Bymisjon.

Sissel Benneche Osvold har jobbet i Dagbladet siden 1973. De siste 13 åra har hun tilhørt lederavdelingen. Benneche Osvold har hatt sin egen spalte og leverer jevnlig sine kommentarer.

Stolt

- Jeg er glad og stolt. Det er forferdelig moro at de gir en pris til en journalist som vil noe.

Benenche Osvold har gått i fotspora til sin mor Gerd Benneche, en av Dagbladets store sosialjournalister.

- Jeg deler nær sagt prisen med henne. Jeg er opptatt av å få en bedre narkotikapolitikk og jeg er fortsatt mot tvangsloven for psykisk utviklingshemmede. Det er lett å bli selvopptatt i et yrke som dette, derfor er det viktig ikke bare å skrive om oss selv, sier hun.

VANT: Dagbladets populære kommentator Sissel Benneche Osvold (til høyre) fikk Kirkens Bymisjon Oslos «Brosteinprisen 2003» av generalsekretær Helen Bjørnøy i går.