Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Prisglipp for Tyldum

Fikk ingen priser.

NÅDDE IKKE OPP: Morten Tyldum var nominert til hele ni priser under kveldens BAFTA-prisutdeling, men vant ingen av dem. Foto: NTB Scanpix
NÅDDE IKKE OPP: Morten Tyldum var nominert til hele ni priser under kveldens BAFTA-prisutdeling, men vant ingen av dem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den norske regissøren Morten Tyldum var nominert til hele ni priser under årets BAFTA prisutdeling, for filmen «The Imitation Game».

Den var nominert i kategoriene tilrettelagt manus, klesdesign, britisk film, beste film, design, redigering, lyd, mannlige hovedrolle og kvinnelig birolle - men fikk ingen av dem.

Det var «The Theory of Everything» som fikk prisen for fremragende britisk film, mens «Boyhood» fikk prisen for beste film.

• Se alle prisvinnerne i faktaboksen nederst i saken!

Til tross for de mange nominasjonene er ikke Tyldum til stede i operahuset i Covent Garden i kveld. Det bekreftet assistenten hans til Dagbladet før helga.

Han er i Los Angeles i USA, hvor han bor.

En rekke andre stjerner har likevel funnet fram til utdelinga, blant annet hovedrolleinnehaver i Tyldums film Benedict Cumberbatch.