Melodi Grand Prix:

Prislapp avslørt

NRK skal bruke flere millioner på MGP og Eurovision.

FIKK TERNINGKAST 1: TIX skal være med i årets Melodi Grand Prix-finale. Låta hans fikk terningkast 1 av Dagbladet. Foto: NRK.
FIKK TERNINGKAST 1: TIX skal være med i årets Melodi Grand Prix-finale. Låta hans fikk terningkast 1 av Dagbladet. Foto: NRK. Vis mer
Publisert

NRK har satt av rundt 28 millioner kroner til årets Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest, melder Medier24.

Av disse går 25 millioner kroner til de norske finalene, mens de resterende tre går med til den internasjonale finalen av Eurovision Song Contest, som skal avholdes i Rotterdam.

- Det er klart at dette er mye penger, men vi forventer å få mye igjen for det, og får også det, sier underholdningsredaktør Charlo Halvorsen til Medier24.

- I tillegg er musikkonkurransen i tråd med NRKs samfunnsoppdrag, fordi den løfter fram norsk musikkliv, sier han.

Vil unngå stemmekaos

I fjor knelte NRKs stemmesystem under Melodi Grand Prix-finalen. Det ble lammet og gikk ned for telling på grunn av et stort trykk, som skyldtes et enormt engasjement fra publikum.

DELTAR: Maria Solheim er en av artistene som deltar i årets andre MGP-delfinale. Foto: NRK Vis mer

Stig Karlsen fortalte til Dagbladet at teknisk avdeling i NRK har evaluert og oppjustert stemmesystemet, som også har fungert som det skal siden - både i «Stjernekamp» og den alternative Eurovisionfinalen i mai.

MGP-generalen mener at fjorårets MGP-sendinger ble tidenes beste, hvis vi ser bort fra stemmekaoset. Han mener at årets show blir enda større og bedre - men flere artister enn noensinne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer