Melodi Grand Prix:

Prislapp avslørt

NRK skal bruke flere millioner på MGP og Eurovision.

FIKK TERNINGKAST 1: TIX skal være med i årets Melodi Grand Prix-finale. Låta hans fikk terningkast 1 av Dagbladet. Foto: NRK.
FIKK TERNINGKAST 1: TIX skal være med i årets Melodi Grand Prix-finale. Låta hans fikk terningkast 1 av Dagbladet. Foto: NRK. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NRK har satt av rundt 28 millioner kroner til årets Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest, melder Medier24.

Av disse går 25 millioner kroner til de norske finalene, mens de resterende tre går med til den internasjonale finalen av Eurovision Song Contest, som skal avholdes i Rotterdam.

- Det er klart at dette er mye penger, men vi forventer å få mye igjen for det, og får også det, sier underholdningsredaktør Charlo Halvorsen til Medier24.

- I tillegg er musikkonkurransen i tråd med NRKs samfunnsoppdrag, fordi den løfter fram norsk musikkliv, sier han.

Vil unngå stemmekaos

I fjor knelte NRKs stemmesystem under Melodi Grand Prix-finalen. Det ble lammet og gikk ned for telling på grunn av et stort trykk, som skyldtes et enormt engasjement fra publikum.

Stig Karlsen fortalte til Dagbladet at teknisk avdeling i NRK har evaluert og oppjustert stemmesystemet, som også har fungert som det skal siden - både i «Stjernekamp» og den alternative Eurovisionfinalen i mai.

MGP-generalen mener at fjorårets MGP-sendinger ble tidenes beste, hvis vi ser bort fra stemmekaoset. Han mener at årets show blir enda større og bedre - men flere artister enn noensinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer