«Prison Break» legges trolig ned

Definitivt over for «MadTV».

(Dagbladet.no): Den populære spenningsserien «Prison Break» kan gå mot slutten, ifølge amerikanske medier. Grunnen er at TV-serien ikke trekker til seg så mange seere som før.  

Serien har tidvis hatt mange seere på norske TV3, og er en av verdens mest nedlastede serier på piratmarkedet.To bonusepisoder
Skuespillerne i serien har fått beskjed av ledelsen i 20th Century Fox at filmingen av årets sesong kan utvides med to ekstra episoder, melder The Hollywoodreporter.

Det er usikkert hva de to ekstra episodene skal brukes til. De kan være en bonus for seerne på tampen av sesongen, men trolig ønsker kabelselskapet å avslutte serien etter den fjerde sesongen. 

De seks siste av totalt 22 «Prison Break»-episoder i sesongen er ikke engang satt på sendeplanen til selskapet, eid av mediemogulen Rupert Murdoch.

.

Lave seertall
Ifølge internetttjensten TV by the numbers, ligger «Prison Break» bak andre FOX-programmer som «Cops», samt reprisen av «Simpsons» sendt på søndager.

Antall tilskuere som ser på TV-showet har dalt kraftig siden starten i 2005, da serien i gjennomsnitt hadde 9,2 millioner seere.

Med en oppslutning på 5,2 millioner seere ligger den nå langt bak serier som «Bones», som for tiden blir sett av over ti millioner. 


Sliter i Norge

TV 3s informasjonskonsulent Linda Glomlien, forteller til Dagbladet.no at kanalen kommer til å være trofaste mot TV-serien til siste episode:

- Det er en av de største seriene vi har hatt, men vi merker at oppslutningen rundt serien har dalt litt i Norge også, sier hun.
Serien nådde høydepunktet i sin andre sesong i Norge, da den hadde 139 000 tilskuere. I sesong tre var tilskuertallet nede på 75 000.


BitTorrent Selv om serien sliter med oppslutningen på TV-markedet er «Prison Break» fortsatt populært via andre kanaler.  

KANSELLERT?
«Prison Break» sliter med oppslutningen og kan være inne i sin siste sesong. FOTO: FRED PROUSER/ REUTERS
KANSELLERT? «Prison Break» sliter med oppslutningen og kan være inne i sin siste sesong. FOTO: FRED PROUSER/ REUTERS Vis mer

Fengselsserien er det programmet som flest laster ned via BitTorrent.

Den nyeste episoden skal ha blitt lastet ned 2 millioner ganger, melder ShowInsider.  


Slutt for «MadTV»
Fox har i hvert fall definitivt bestemt seg for å kvitte seg med et sketsjshowet «MadTV». Programmet er inne i sin fjortende sesong, og er et Fox-programmene av som har vært lengst på lufta, melder the Hollywood Reporter.

Mad TVs medforfatter David Salzman er ikke nevneverdig bekymret over Fox sin beslutning, men planlegger å selge inn TV-showet i andre selskaper.

- Det er en lang liste av selskaper som har kontaktet oss, og vi skal ha samtaler med dem i nær framtid, sier Salzman.
En av kandidatene til å ta over «MadTV» er Comedy Central, som hittil har hatt en lisensavtale med Fox. Kanalen har sendt 11 av sesongene i reprise.

Mad TV har hatt et gjennomsnittlig seerantall på 2,6 millioner denne sesongen.


Også Canal Plus-serien «Lipstick Jungle» er i dag lagt ned.

«Prison Break» legges trolig ned
KANSELLERT: «MadTV» tas av lufta etter 14 sesonger. Men TV-serien kan gjenoppstå i en anne kanal.