Prisras på Xbox

Blir like billig som PlayStation 2 og GameCube.

Microsoft kunngjorde i dag at prisen på spillemaskinen deres, Xbox, blir kuttet til 299 Euro i hele Europa fra 26. april. Det tilsvarer 2283 kroner, og plasserer dermed maskinen i samme prisklasse som konkurrentene PlayStation 2 fra Sony og Nintendos GameCube.

- Den fantastiske mottakelsen Xbox har fått gjennom anmeldelser, priser og salg viser at forbrukerne elsker Xbox. Nå vil vi forsikre oss om at pris ikke skal være et hindret for å oppleve Xbox, skriver Petter Svanfelt, nordisk salgsdirektør i Microsoft HRD i en pressemelding.

Nå er det vel lite trolig at Microsoft kutter prisen bare for å være snille. Flere analytikere har skrevet at salget av Xbox har vært under forventningene. Analysefirmaet SoundView Technology Group skrev i en rapport for to uker siden at Microsoft neppe ville oppnå de salgstallene de hadde håpet på for spillemaskinen, og at salget gikk dårligere enn forventet i Japan og Europa.

Ifølge BBC har president John Riccitiello i det prestisjetunge spillselskapet Electronic Arts sagt at «Microsoft har fått tennene sparket inn, både i Europa og i Japan».

Microsoft på sin side har hevdet at salget har gått som forventet. I pressemeldingen nevnes ikke salgstallene med ett ord - bare hvor mange spill som er solgt til konsollen.

«Xbox er den spillkonsollen som

har solgt flest spill sammen med konsollen ved lansering. Etter to uker i

det europeiske markedet var det i gjennomsnitt solgt 2,3 spill med hver

eneste maskin. I USA var det solgt 3,8 spill med hver Xbox etter bare fire

måneder i markedet», står det i pressemeldingen.

Uansett er prisreduksjonen gode nyheter for alle spillentusiaster. Også for deg som allerede har kjøpt Xbox. Du får nemlig to gratis spill og en håndkontroll som et plaster på såret.

I juli kommer etterlengtede Buffy the Vampire Slayer til Xbox. Det kan sikkert flere få nyte nå som Microsoft kutter prisen på Xbox.