Prisutdeling anklages for å være bløff

- Filmselskapene får bestemme hvem som vinner.

PRISVINNER: Robert Pattinson overrakte prisen for beste regi til Morten Tyldum under Hollywood Film Awards. Foto: AFP
PRISVINNER: Robert Pattinson overrakte prisen for beste regi til Morten Tyldum under Hollywood Film Awards. Foto: AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) Lørdag kom nyheten om at norske Morten Tyldum vant prisen for beste regi under Hollywood Film Awards.

Prisutdelingen er ikke særlig kjent, verken her i Norge eller i USA, der den ble sendt på tv for første gang i år.

Nå trekkes også hele utdelingens troverdighet i tvil.

Ingen vet hvem som bestemmer Hollywood Film Awards ble grunnlagt av produsent Carlos DeAbreu i 1997. Juryen bak prisutdelingen skal bestå av tolv filmkjennere, men det er hemmelig hvem dette er. Dette har ført til spekulasjoner rundt prisutdelingens uavhengighet.

- Filmselskapene elsker denne utdelingen fordi de selv får bestemme hvem som vinner, og markere den filmen de ønsker tidlig i sesongen, skriver kommentator Pete Hammond i hollywoodmagasinet Deadline om prisutdelingen.

- Utvelgelsesprosessen kan i beste fall beskrives som «vag», det viktigste kriteriet virker å være at vinneren lover å møte opp, skriver hollywoodreporter Glenn Whipp i LA Times.

Delte ut pris til uferdig film En av utdelingens merkeligere øyeblikk kom da Quentin Tarantino i 2012 mottok prisen for beste manus for «Django Unchained» over to måneder før filmen kom på kino. Den var ikke engang ferdig redigert.

- Det er merkelig å få en pris mens jeg fremdeles klipper filmen, sa Tarantino i etterkant.

- Men nå kan jeg påpeke at jeg har et prisbelønnet manus når klipperen vil fjerne en replikk, spøkte regissøren.

Mange av stjernene som delte ut priser under fredagens show tok seg ikke tid til å overvære resten av utdelingen, melder E Online.

Angelina Jolie, Robert Pattinson, Reese Witherspoon og Jennifer Lopez var noen av stjernene som bare møtte opp, holdt talen sin og dro igjen, ifølge nettstedet.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med Morten Tyldum for kommentar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer