Privat høyskole vil kjøpe Deichman

Høyskolen Kristiania mener Deichman bibliotek er ideell. Skolen er i stor vekst, og de ønsker å samle alle studentene under samme tak.

FRA GAMMELT TIL NYTT: Flyttingen fra Hammersborg til Bjørvika skjer i slutten av 2019. Nytt bibliotek åpner i 2020. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix
FRA GAMMELT TIL NYTT: Flyttingen fra Hammersborg til Bjørvika skjer i slutten av 2019. Nytt bibliotek åpner i 2020. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I 2020 vil Deichman hovedbibliotek stå tomt. Derfor har Oslo kommune bestemt seg for å selge bygget fra 1933. Tidligere har ingen kommunale eller statlige aktører meldt interesse. Det skriver Aftenposten.

Nå har Høyskolen Kristiania kommet på banen.

- Vi har meldt vår interesse for praktbygget til Oslo kommune. Vårt mål er å fylle huset med lærdom også etter at biblioteket flytter, sier høyskolerektor Arne H. Krumsvik til Aftenposten.

Krumsvik tok over som rektor i fjor høst. Hans mål er at Høyskolen Kristiania skal bli Norges første private universitet innen 2030.

Sånn som situasjonen er i dag er høyskolen spredt på åtte ulike adresser. Derfor ønsker de å samle hele skolen under ett tak.

– Dagens lokaler er for små, og vi vokser fort. Vi har i dag rundt 10.000 studenter, men forventer å være dobbel så store i løpet av noen år. Vi har derfor et stort behov for mer plass. Og da mener vi Deichman er ideell, sier Krumsvik.

Bygget har behov for oppussing og tilrettelegging av skoledrift. Men potensialet er stort. Auditorium, universitetsbibliotek, undervisningsrom og eget hovedkontor er endringer rektoren kan se for seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer