DEBATT

Debatt: Velferd

Private barnehager er ikke sløsing

Hvis Inga Marte Thorkildsen hadde hatt rett i sitt syn på private barnehager, ville ingen foreldre sendt barna sine i privat barnehage.

FÅR KRITIKK: Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV). Til venstre ordfører Marianne Borgen (SV). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FÅR KRITIKK: Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV). Til venstre ordfører Marianne Borgen (SV). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Byråd Inga Marte Thorkildsen (SV) sier at det var en teknisk saksbehandlerfeil, som gjorde at skillet mellom private og kommunale barnehager ikke kom frem i en undersøkelse om foreldres tilfredshet. Hun mener også det finnes viktigere uenigheter, som «om våre felles skattepenger skal gå til barna eller til milliardoverskudd hos kommersielle selskaper.»

Men hvis det er slik at pengene det offentlige bruker på private barnehager ikke går til barna, men til milliardoverskudd, så burde alle foreldre ønske å sende barna i offentlige barnehager. Thorkildsen burde altså ha få problemer med å overbevise velgere og foreldre om at private barnehager er en uting.

Undersøkelser viser derimot at foreldre er litt mer fornøyd med de private barnehagene. Thorkildsen og hennes meningsfeller diskuterer på feil premisser. Profitt står ikke i en nødvendig motsetning til barnas beste.

Entreprenøren som bygger barnehagen eller lekeapparatene går gjerne med overskudd, men det betyr ikke at barna ikke har glede av barnehagen og lekeapparatene. Det samme gjelder for selve barnehagetjenesten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer