Privatlivets ufred

Forfatternes eget liv spiller en stadig sterkere rolle i samtidslitteraturen. Tomas Espedal går lenger enn noensinne.

UTFORSKER: Tomas Espedal utfordrer sjangrer som berører privatlivet i sine bøker. Tidligere har han brukt sjangrer som brev, biografi og dagbok. Denne gangen går han inn i fotoalbumets univers. Foto: Jørgen Kvalsvik
UTFORSKER: Tomas Espedal utfordrer sjangrer som berører privatlivet i sine bøker. Tidligere har han brukt sjangrer som brev, biografi og dagbok. Denne gangen går han inn i fotoalbumets univers. Foto: Jørgen Kvalsvik Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Tomas Espedal som fotograf? Hvorfor ikke. Han har tatt bilder i 15 år. Nå utgir han boka «Mitt privatliv», med bilder av mennesker, steder, interiører, hybler, gjenstander. Motiver som har hatt betydning for ham som forfatter.

- Fotografiet er for meg en lidenskap. Min mor lagde familiealbum. Jeg har fortsatt tradisjonen etter henne. «Mitt privatliv» er et forsøk på å påføre forfatterskapet mitt en ny sjanger. Hva skjer med tekstene når jeg setter dem sammen med bilder? Hva er egentlig et fotografi? Jeg er ikke fotograf. Jeg er en forfatter som fotograferer.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer