- Privatpersoner over hele Norge har sendt pengegaver til søksmålet mot staten

Det forteller talspersonen for de 22 naboene i Hole kommune som vil stoppe byggingen av minnesmerke på Sørbråten.

KAN ENDE I RETTEN: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Materiale skal graves ut fra Sørbråten ved Utvika og på den maten skape et arr i landskapet til minne om 22. juli. Massene som graves ut skal brukes i et minnested i regjeringskvartalet i Oslo. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix
KAN ENDE I RETTEN: Illustrasjonsbilde av kunstverket som vant konkurransen om et minnesmerke for 22. juli. Materiale skal graves ut fra Sørbråten ved Utvika og på den maten skape et arr i landskapet til minne om 22. juli. Massene som graves ut skal brukes i et minnested i regjeringskvartalet i Oslo. Foto: Jonas Dahlberg Studio / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Vi har fått mye støtte og solidaritet fra folk over hele landet, og vi har mottatt flere hundre tusen kroner i pengestøtte fra privatpersoner, sier Maria Holtane-Berge til Dagbladet.

Hun er talsperson for de 22 personene i Hole kommune som med hjemmel i naboloven har stevnet Kulturdepartementet og Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

Det er fra før kjent at Hole kommune i april ga 25 000 kroner til formålet. Søksmålet ble offentliggjort mandag morgen.

- Ved å gå til sak håper vi at staten finner et annet sted å plassere minnesmerke på Sørbråten, og at vi kommer fram til en løsning, ikke en rettssak, sier advokat Harald Stabell til Dagbladet.

- Vi vinner

Han representerer naboene i området som ønsker en annen plassering av det omstridte 22. juli-minnesmerke på Sørbråten. Det planlagte minnestedet har møtt stor motstand helt siden vinnerutkastet til kunstnerisk utforming ble annonsert.

- Vi er sikre på at søksmålet vil vinne fram. Vi hadde ikke gått til sak mot staten uten å være overbevist om at vi vinner. Naboloven sier at minnesmerket er ulovlig å sette opp, fortsetter Stabell.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer