KOMMENTARER

NAV-skandalen

- Privilegerte egoister

Nordisk Råds prisvinnere refser de nordiske landene. Vil ikke lenger dele godene.

SJOKKET: Den danske forfatteren Jonas Eika (28) ble tildelt Nordisk råds litteraturpris i Stockholm konserthus tirsdag kveld. I takketalen refset han de nordiske landene for å drive en inhuman asyl- og integreringspolitikk.
Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix
SJOKKET: Den danske forfatteren Jonas Eika (28) ble tildelt Nordisk råds litteraturpris i Stockholm konserthus tirsdag kveld. I takketalen refset han de nordiske landene for å drive en inhuman asyl- og integreringspolitikk. Foto: Henrik Montgomery/TT / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Nordisk Råd delte ut fem priser denne uka. Til takk ble de nordiske landene skjelt ut i harde ordelag for å være noen privilegerte egoister. Det er alltid på sin plass med ungdommelig utskjelling i en støvete forsamling, men nå virket det særlig aktuelt.

Jeg kom til å tenke på Nav-skandalen og hvordan den kunne skje. Men mer om det senere.

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg (16) ville ikke en gang ta imot miljøprisen fra land som «lever som om det er fire jordkloder» og som fortsetter å dele ut lisenser til leting etter olje og gass. Tidenes yngste vinner av den gjeve litteraturprisen, danske Jonas Eika (28), brukte sin takketale til å kritisere de nordiske landene for en nasjonalistisk og inhuman asyl- og innvandringspolitikk. Den danske statsministeren, sosialdemokraten Mette Fredriksen, som var til stede under tildelingen, klappet ikke da hun ble beskyldt for å drive «statsrasisme».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer