«Pro Evo 2011» går rett i strupen på «FIFA 11»

Konkurrentene har valgt samme lanseringsdato.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

|||Martin Scheider fra Konami røpet lanseringsdatoen for «Pro Evolution Soccer 2011» under GamesCom-pressekonferansen til selskapet forrige uke, men forvirringen rundt hva som gjelder europeisk, nordisk og engelsk slippdato har gjort at vi har måttet vente til nå med å få den endelige bekreftelsen fra den nordiske utgiveren. Den tikket ut torsdag formiddag.

For fotballspillfans i Norge ligger det an til å bli en spesiell dag den 30. september. Da ligger nemlig både «FIFA 11» og «Pro Evolution Soccer 2011» i din nærmeste spillbutikk. Tradisjonelt sett har Konami ventet til slutten av oktober med å lansere Pro Evolution-spillene, men denne høsten har de det travelt.

I år er det nemlig ingen tvil: Konami har lyst til å bli målt, veid og vurdert samtidig med EAs «FIFA 11», noe som helt klart gjør at konkurrenten Electronic Arts også har blitt nysgjerrig (bildet er fra GamesCom, og hentet fra PESfan.com).

England må vente noen dager ekstra. «PES 2011» slippes ikke der før 8. oktober, mens USA-lanseringen først skjer i begynnelsen av november.

EA holdt sin GamesCom-brief dagen før Konami, og fokuserte blant annet på den helt nye Be a Goalkeeper-funksjonen - som for første gang i et fotballspill tillater deg å styre alle 22 spillere på banen, inkludert målvaktene. EA viste også frem en fersk trailer som demonstrerer denne nyheten.

Da «PES 2011» ble annonsert tidligere i vår, lovte Konami at de i år har tenkt å ta opp konkurransen med FIFA-serien med full tyngde. For å få til det har man gått drastisk til verks, hevder utvikleren.

- Det var på tide for Pro Evoltion Soccer å endre seg, og «PES 2011» representerer det mest ambisiøse redesignet i seriens historie, uttalte Jon Murphy som representerer Konami i Europa. 

Noe av det Konami forskutterer til høstens fotballspill, er økt vekt på friheten, 360-graders pasninger, muligheten til å lage og tilpasse ditt eget stadion — og ikke minst: frekke driblinger og finter. Du skal kunne spesialkomponere tekniske godbiter som harmonerer med spillestilen til Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo, og i tur trigge disse forhåndsprogrammerte fintene via R3-knappen på spillkontrolleren (om du går til innkjøp av en 360- eller PS3-versjon).

Et styrkemeter plassert over spillerne, skal også hjelpe deg med å levere presise pasninger samt fyre av skydd mot mål der du hele tiden har oversikt over hvor mye kraft du legger bak. I tillegg har Konami variert tempoet i løpet av en kamp, noe som betyr at en kontringsvillig, datastyrt motstander plutselig kan eksplodere i en kontring mot målet ditt — for i neste øyeblikk å roe ned spillet med ballbesittende pasningsspill på midten.

Samtidig med at Konami først annonserte slippdatoene for «PES 2011», kunne de også røpe at de har sikret seg nye lisenser til høstens fotballspill. Bayern München er nykommer, og havner dermed i selskap med klubber som Barcelona, Real Madrid, Juventus og Inter Milan, som allerede har lånt bort klubbemblemet og spillere til Konami.

Klubbturneringene Champions League, Europa League og UEFA Cup Super League (hvor vinnerne fra de to førstnevnte turneringene møtes), er på plass også i år. I tillegg nevner pressemeldingen at landslagene til Tyskland, Portugal, Nederland, England og Italia er representert i «Pro Evolution Soccer 2011» - i tillegg til den Sør-Amerikanske klubbturneringen Copa Libertadores.  

«Pro Evolution Soccer 2011» slippes 30. september til PlayStation 3, PC og Xbox 360 — mens versjonene til PlayStation 2, PSP og Wii først lanseres i løpet av oktober. 21. oktober er mulig dato for disse utgavene, men er enda ikke bekreftet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer