Problematiske dokumentarer

De rike er forskjellige fra deg og meg. De har mer penger, skrev den amerikanske forfatteren Scott Fitzgerald. I en ny serie dokumentarer om temaet var turen i går kommet TV2 og «Dokument 2», som lot oss møte tre mennesker, noe av deres liv og noen av deres tanker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Den som har mest når han dauer, har vunnet. Alexander Fürst Aune har «tjent x millioner» på moteklær, blir vi halvinformert, og er fascinert av det ordtaket. Ellers kjører han en jaguar, prøver å selge en jaguar, flytter muligens på grunn av et samlivsbrudd og er med på å arrangere en skopresentasjon, kjøper og rir en hest og slenger filosofisk med leppa

- I mine øyne tror jeg at de som er basic, bor basic, kjører basic og lever basic, de har faktisk ikke lyst på så mye annet. Det er jo en nesten vakkert basic tanke. Ellers er Alexanders verden full av adjektiver: Maten er dritbra eller dritgo', og enten har man det jævla kjedelig eller så er det jævla gøy.

- Skal jeg kjøre Lada bare for å provosere meg selv? spør Alexander. Det kunne vært en fin utfordring.

Hvem spør

Så er det ekteparet Imset som begge driver egne bedrifter, tjener og bruker mange penger og gjerne skulle hatt et mer avslappet forhold til det.

Hvordan havnet jeg her - det er bare sju år siden jeg hadde dato i skifteretten, spør Anne Tove - skal jeg gi fra meg alt bare fordi noen mener det skal være likt for alle og alle får likt?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer