Foto: Sony Computer Entertainment Mange som ville bytte harddisk på PS3-en sin har nå fått problemer etter den nye firmwaren.
Foto: Sony Computer Entertainment Mange som ville bytte harddisk på PS3-en sin har nå fått problemer etter den nye firmwaren.Vis mer

Problemer etter ny PS3-firmware

Frustrerte PlayStation 3-eiere sliter etter den siste maskinvareoppdateringen.

|||Tidligere denne uken slapp Sony den nye maskinvareoppdateringen i versjon 3.41. Blant de nye funksjonene er muligheten for å anbefale PSN-varer basert på hva andre kunder har kjøpt. På den måten skal du i teorien få anbefalt relevante spill basert på smaken din.

Men nå har det kommet for en dag at PlayStation 3-eiere som har hatt behov for å oppgradere harddisken i maskinen, har fått problemer etter denne oppdateringen.

For selv om operasjonen med å bytte ut harddisken er ganske enkel, ser det ut til at de aller fleste som har prøvd møter en særdeles negativt innstilt PS3-maskin. Den vil rett og slett ikke la seg oppdatere med den nye harddisken. På det offisielle forumet for PlayStation 3, vokser listen over frustrerte eiere raskt, og det blir ikke bedre av at Sony ikke ser ut til engang å erkjenne dette problemet.

- De siste tre dagene har vi sendt eposter og ringt Sony. De fortsetter å fortelle oss at dette er første gangen de har hørt om problemet og at ingen andre har blitt påvirket av det. Så ja, vi begynner å bli ganske frustrert, skriver en irritert bruker på det offisielle forumet som kaller seg tebus24.

En annen PS3-bruker har imidlertid hatt suksess på en maskin som ikke hadde fått installert 3.41 før han prøvde å installere den nye harddisken. Da aksepterer nemlig maskinen en eldre firmware, som må legges på en USB-minnebrikke eller brennes på en DVD.

Problemet skal også kun påvirke nyere PlayStation 3-modeller, de første maskinene på markedet skal ikke ha støtt på trøbbel i møte med den ferskeste maskinvareoppdateringen fra Sony.