DEBATT

Problemet med fraværsgrensa er at den er skapt av «hvite menn som pusher 50»

Den samme rigide fraværsgrensa vil ikke funke for over to hundre tusen forskjellige elever.

Oslo  20160815.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mottok mandag en rapport om lærerrollen og utviklingen av læreryrket fra Thomas Dahl, professor ved NTNU, som har vært leder av ekspertgruppa om lærerrollen.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Oslo 20160815. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen mottok mandag en rapport om lærerrollen og utviklingen av læreryrket fra Thomas Dahl, professor ved NTNU, som har vært leder av ekspertgruppa om lærerrollen. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Å være ung i dag er tøft. Vi ungdom har mer press enn noensinne. Ingen generasjoner kan forstå livet som ung i dagens samfunn. Samtidig så er det den eldre garde som får bestemme slikt som fraværsgrensa – mens de den faktisk gjelder, elevene, er så kraftig imot at de faktisk over hele landet har vært i streik mot den. Hvor er logikken?

Jeg har vært syk hele den siste uken nå. Jeg var borte et par dager for å kunne bli frisk. For å få gyldig fravær for å være syk må jeg ha legeattest. Ikke bare kostet det meg 150 kr, ikke bare kaster fastlegene bort viktige akuttimer på slike som meg som kun har en vanlig forkjølelse, men jeg måtte faktisk være borte i en skoletime for å kunne få legeattesten. Altså, jeg fikk økt fravær pga en regel som skal forhindre fravær.

Jeg mener at fraværsgrensa er feil svar på riktig spørsmål – hvordan få ned fravær og frafall. Det finnes mange bedre tiltak. Skal vi dog først innføre en fraværsgrense, kan den ikke være like rigid. Det kan ikke være slik at hvis du har gym første økt på en mandag at du mister karaktergrunnlaget hvis du forsover deg en gang, er på ferie en annen gang og har kjøretime den tredje ganga. Hvis man befinner seg i den situasjonen allerede i oktober for eksempel, hvordan forventer politikerne å motivere elevene til å møte opp i gymtimene resten av semesteret når man uansett ikke har karaktergrunnlag?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer