Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Produsenten avslører hvorfor «Downton Abbey» er ferdig

Ga seg da Maggie sa nei.

SA NEI: Det ble slutt for hele serien når veteran Maggie Smith sa nei til å fortsette som grevinnen av Grantham i Downton Abbey. Foto: AP Photo/PBS, Carnival Film & Television Limited
SA NEI: Det ble slutt for hele serien når veteran Maggie Smith sa nei til å fortsette som grevinnen av Grantham i Downton Abbey. Foto: AP Photo/PBS, Carnival Film & Television Limited Vis mer

(Dagbladet): 2. juledag kveld ble aller siste episode av suksesserien «Downton Abbey» sendt verden over.

Nå røper programskaperen hvorfor det ikke blir flere TV-episoder om herskap og tjenere på det britiske godset.

Umulig uten Maggie Produsent Gareth Neame sier til den engelske avisa «The Sun» at Margaret Natalie Smith, som spiller Lady Violet Crawley, ikke ville fortsette i serien. Han mener at hele programmet hadde blitt skadelidende uten den erfarne skuespilleren, mest kjent som Maggie Smith, som fyller 81 år denne jula. 

- Vi kunne lett ha laget en sjuende sesong, men hvis jeg hadde måttet si: Vi har ikke fått Maggie, ville programmet blitt en skygge av seg selv, sier han til avisa.

- Ingen angrer på at vi sluttet når vi gjorde. Vi har en siste sesong som er like sterk som den første, fordi vi sluttet mens vi var på topp, sier han og mener at serien fikk en god avrunding.

Mulig «spin off»-serie Neame røpet derimot at han og medforfatter Julian Fellowes har lyst til å lage en «spin-off»-serie om Grantham-Crawley-familien.

- Vi har ingen manus eller konkret plan, men det er absolutt noe vi snakker om. Vi kommer til å vite mer neste år.

Veteran Maggie Smith har fra før av vunnet to Oscar for sine skuespillerprestasjoner. I 1969 fikk hun Oscar for beste kvinnelige hovedrolle for sin tolkning i «The Prime of Miss Jean Brodie». Smith mottok også en Oscar i 1978 for beste kvinnelige birolle for rollen som Dianne Barrie i «California Suite».

81-åringen har tidligere sagt at det er urealistisk at hennes rollefigur i serien kunne fortsette å leve mye lenger.

- Så vidt jeg vet må min karakter må være rundt 110 nå, skal hun ha sagt ifølge The Sun.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media