Professor Eivin Røskraft: Heia Eia!

Det bekreftes til fulle at vi snakker om hjernevaskete forskere.

AGENDA? Agnes Bolsø er en av sosiologene som er med i «Hjernevask». Hva er disse forskernes agenda, spør professor i evolusjonsbiologi Eivin Røskaft.


Foto: Tom E. Østhuus.
AGENDA? Agnes Bolsø er en av sosiologene som er med i «Hjernevask». Hva er disse forskernes agenda, spør professor i evolusjonsbiologi Eivin Røskaft. Foto: Tom E. Østhuus. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Jeg er i sjokk! Jeg mente faktisk at de to første programmene av «Hjernevask» var sånn noenlunde saklige, men mandagens program om homofili tok helt av. Jeg forstår faktisk godt at Eia følte seg snytt og hjernevasket gjennom sitt studium i sosiologi. I tredje program bekreftes til fulle at vi snakker om hjernevaskete forskere. Her beskylder norske sosiologiforskere utenlandske biologiforskere for å drive med kvasivitenskap og det som verre er, og så evner ikke sosiologene en gang å svare på enkle spørsmål om hvordan resultater fra andre vitenskapelige undersøkelser kan forklares.

Å vise til sin egen barndom er altså ikke kvasivitenskap? At det er «uinteressant» er slettes ikke noe argument for at andre ikke kan utføre slik vitenskap. Jeg så du moret deg Eia, men dessverre er dette for alvorlig til å more seg over. Vi snakker faktisk her om professorer som er ansatt på våre universiteter, og som burde ha åpne sinn og være nysgjerrige i forhold til alle alternative innspill og forklaringer. Jada, dere påstår dere er kritiske, men hva er deres agenda? Skal ikke andre få drive med vitenskap dere syns er uinteressant? Er det kun det dere syns er interessant det er lov å forske på?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer