Professor hevder de borgerlige er på tynn is

- Boklov eller frislipp. EU og EØS tillater ikke noe annet.

BOKLOV = GODKJENT KULTURPOLITIKK: - EU og EØS ønsker en boklov, og mener at en bokavtale er brudd på konkurranseregler og EUs indre marked, sier sier Professor Tore Slaatta ved Institutt for medier og kommunikasjon på Blindern. Foto: Bjørn-Owe Holmberg
BOKLOV = GODKJENT KULTURPOLITIKK: - EU og EØS ønsker en boklov, og mener at en bokavtale er brudd på konkurranseregler og EUs indre marked, sier sier Professor Tore Slaatta ved Institutt for medier og kommunikasjon på Blindern. Foto: Bjørn-Owe Holmberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Europeiske handelsavtaler godtar ingen bokavtale, men støtter rødgrønn boklov som de borgerlige vil fjerne.

- Det kan vise seg vanskelig å fjerne bokloven, som kulturminister Hadia Tajik lanserte - og som ble lovfestet i sommer.

Forundret over Høyre EØS og EU ønsker enten en boklov eller totalt frislipp.

Det sier Professor Tore Slaatta ved Institutt for medier og kommunikasjon på Blindern.

Han er forundret over hvor lett Høyre har tatt på saken om bokavtale kontra boklov.

EU og EØS-brudd - Åtte, ni europeiske land har nå innført boklov. EU og EØS tillater ikke et brudd på konkurransereglene, som en bokavtale gjør. Den bryter med EUs indre marked, sier han.

Forfattere frykter at den nye regjeringen vil avvikle bokloven før den trer i kraft.

Det borgerlige partiene har sagt at de ikke ønsker boklov - og sterkest ut går Frp, som ikke vil ha noen reguleringer av bransjen i det hele tatt.

Boklov i det blå - De fleste norske forfattere har en genuin frykt for at bokloven blir satt til side. Høyre og Frp var veldig tidlig ut med å uttrykke sin motstand mot denne. Bokloven sikrer forfatterne forutsigbarhet, sier Tom Egeland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.