Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Professor «Louie» & The Crowmatix

Glimrende rock og rhythm'n'blues fra nabolaget til The Band i Woodstock.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åpningen på denne plata, «Restless Islands», med Levon Helm på mandolin, høres ut som The Band på en strålende dag. Aaron Hurwitz, eller Professor «Louie», var da også som produsent, tekniker og musiker sentral på The Bands 90-tallsprosjekter, og samarbeidet tett med Rick Danko til hans død i 1999. Danko bidrar på gitar på «The Great Beyond», en nydelig ballade som godt kunne vært skrevet til ham. Det gjelder også «Tear Of The Clouds», der Dave Cooks munnharpe og Hurwitz' trekkspill truer med å lette. Albumet runder av med Robbie Robertsons «Endless Highways» (1971) og en lang versjon av Grateful Deads «Scarlet Begonias».

At Hurwitz ikke har gitt ut flere egne plater, er en gåte. «Over The Edge» er hans første siden 1986, mens «Jam» enda ikke er gitt ut her. Han skriver låter sammen med «Miss Marie» Spinosa (vokal/perk/plystring), som i likhet med Hurwitz var med på Mercury Revs nå legendariske album «Deserter's Song». Det sier en del om spennet til Hurwitz, som foruten å synge trakterer piano, orgel, synth og et djevelsk trekkspill. Ved siden av bandet The Crowmatix høres også gjester som The Bands Garth Hudson, Randy Ciarlante og nevnte Helm og Danko, trombonisten Tom Malone (The Blues Brothers m.m.) m.fl.

Hele Norges coronakart