Professor mener utdanning er bortkastet

Økonomen Bryan Caplan ser seg selv som en varsler i et utdanningssystem som handler mer om signaleffekt enn om kunnskap.

KJØR DEBATT: Bryan Caplan har brukt seks år av sitt liv på å lese relevant forskning for å underbygge mistanken om at utdanning er massivt oppskrytt. Resultatet er boka The Case against Education. Why the Education System Is a Waste of Time and Money.
KJØR DEBATT: Bryan Caplan har brukt seks år av sitt liv på å lese relevant forskning for å underbygge mistanken om at utdanning er massivt oppskrytt. Resultatet er boka The Case against Education. Why the Education System Is a Waste of Time and Money. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv om jeg møter liten forståelse for standpunktet, har jeg aldri opplevd at jeg fikk noe særlig igjen for utdannelsen min. Greit, jeg studerte filosofi, et med rette latterliggjort fag, men andre fag jeg har tatt, var minst like ille. Praktisk-pedagogisk utdanning var for eksempel en blanding av selvfølgeligheter og overflatisk teori som ikke hjalp meg en meter i lærergjerningen. Masteroppgaven min var en orgie av innskutte leddsetninger og semikolon. Å skrive lærte jeg meg først da jeg måtte tenke på at leserne ikke fikk betalt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer