Professor refser TV 2 etter at «Dyretolk»- Vibeke røyk ut av «Farmen»

«Farmen»-deltaker Vibeke Hoff har brukt 200 000 kroner på dyretolk-utdannelse. Selv forstår hun at folk er skeptisk.

OMDISKUTERT: «Farmen»-deltaker Vibeke Hoff (61) forklarer at hun skjønner skeptikerne. Hun mener imidlertid at ikke alle trenger å like det hun driver med, men at hun imidlertid håper de kan respektere hennes yrke som dyretolk. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
OMDISKUTERT: «Farmen»-deltaker Vibeke Hoff (61) forklarer at hun skjønner skeptikerne. Hun mener imidlertid at ikke alle trenger å like det hun driver med, men at hun imidlertid håper de kan respektere hennes yrke som dyretolk. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRANDBU (Dagbladet): - Jeg skjønner svært godt at folk er skeptisk til det jeg driver med, og det respekterer jeg. 

«Farmen»-deltaker Vibeke Hoff (61) har skapt en rekke overskrifter og fått mye oppmerksomhet i sosiale medier etter at hun entret tv-ruta og hevdet at kan snakke med dyr.

- Undervurderer publikum Kristian Gundersen, biolog og professor i fysiologi ved UiO, er en av dem som er svært skeptisk til såkalte dyretolkere.

- Dette er ikke reelt. Det er ikke påvist telepati blant mennesker, og spesielt ikke i forhold til dyr, sier Gundersen som også har skrevet boka «Snåsakoden»

Han mener også at det er kritikkverdig av kanalen å vie tv-tid til personer som kommer med påstander som ikke kan la seg dokumentere. 

- Jeg mener de undervurderer publikum, sier professor Gundersen.

Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, sier følgende om Hoffs deltakelse i programmet: 

- Vi valgte å ha med Vibeke fordi hun er en spennende og fargerik person. Grunnen til at hun ble viet mye tv-tid den første uka, var fordi hun var sentral for det som skjedde på gården, og hadde dermed en naturlig plass i programmet. Kristian må få lov til å mene det han ønsker. Vi synes fremdeles av Vibeke er en spennende deltaker som viste stor omsorg for dyrene, sier Iversen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.