Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Professoral selvforherligelse

FREMSKRITTSPARTIET: Professor Odd Nordhaug må ha et selvbilde større enn noe speil i vanlige hjem, det synes inflatert på nivå med tysk nivå på tidlig 20-tall. Hans innlegg den 4.5 er fylt av forakt, nedrakking og besserwisserhet overfor dem han ikke liker. For de av oss som minnes Hagens frastøtende angrep på svake grupper på 80- og noe ut på 90-tallet, så er det til å få hakeslepp av å se at de som selv påstår seg å representere nestekjærlighet og solidaritet mot intoleranse og ekskludering, «argumenterer» på en nedsettende måte mot FRP og 30% av velgerne som godt overgår det Hagen maktet og makter.Det kunne knapt ramle meg inn å stemme FRP, men hver gang jeg hører professorer som Fugelli og leser den forakt for mennesker med andre «ukorrekte tanker» som Nordhaug særlig er eksponent for, da fristes jeg til å gi min stemme (å holde meg for nesen samtidig) til partiet i ren protest. Jeg er litt usikker på hvilken politisk merkelapp jeg skal plassere på Nordhaug, men det forekommer meg at venstrefascisme ikke er helt borte. For der deler av FRP har striper av det brune, der minnes jeg et gammelt uttrykk fra DDR som sa at var uinteressant om fascismen var brun eller rød, det er striper denne røde varianten man kan fristes til å tenke på når disse professorer inntar sine mest ekstreme og emosjonelle posisjoner. Av professorer bør man kunne vente en viss vilje til saklighet i omgang med samfunnsspørsmål. Av professorene Fugelli, og særlig Nordhaug, er det egotripp og de facto dyp ideologisk forutinntatt forakt for annerledestenkende man får. Nordhaug er her en studie i intoleranse. Professorene får dobbeltmoralen i de mørkeste bedehus til å virke åpen, vennlig og imøtekommende. Og hvor mange stemmer til FRP de (t) gir - dessverre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling