Professoren

Bob Dylan liker å sette fansen på prøve.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KONSERT: (ROSKILDE/Dagbladet): Et par timer før Bob Dylan inntok Roskildes Orange Scene, intervjuet jeg Kaizers Orchestra.

For første gang i karriereren skulle de også spille på hovedscenen - det var et høydepunkt i deres karriere - og Geir Zahl filosoferte litt rundt selve konsertopplevelsen. «Da jeg var liten så jeg et konsertopptak med Queen», sa han.

«De spilte låtene helt annerledes enn det jeg hadde hørt på plate, så jeg trodde at det var det som var meningen med konserter: at man skulle gjøre låtene helt ugjenkjennelige. Jeg fikk en skikkelig a-ha-opplevelse da jeg endelig kom meg på en ordentlig konsert».

Ugjenkjennelig

Zahl kunne like gjerne beskrevet Bob Dylan-konserten senere på kvelden. Det var nesten som om det var Kvitt eller Dobbelt i Dylanologi.

Sangene var så ugjenkjennelige at man ble stående og undre de første sekundene av hver låt.

«Er det? Neei... Jo! Det er «Highway 61 Revisited! ». Slik fortsatte det gjennom hele konserten. Det måtte tenkning til, man ble tvunget til å lytte til låtene på en helt annen måte enn det man var vant til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer