KOMMENTARER

Profet i ingenmannsland

Det var en gang president Barack Obama ble sett på som USAs frelser. Nå tårner problemer og kriser seg opp.

KAOTISK VERDEN.:  President Barack Obama basker nå i den ene krisa etter den andre både hjemme og ute, Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
KAOTISK VERDEN.: President Barack Obama basker nå i den ene krisa etter den andre både hjemme og ute, Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Da han ble valgt i 2008, ble Obama hyllet for sitt mantra om håp og forandring etter åtte krigerske år under president George W. Bush. Men i en verden som virker stadig mer voldelig og kaotisk, basker Obama nå i den ene krisa etter den andre både hjemme og ute.

I Syria og Irak er den militante terrororganisasjonen Den islamske stat (IS) på frammarsj, og Obama er nå tvunget til å vurdere amerikanske luftangrep. Han har lenge forsøkt å holde USA ute av nye konflikter i den eksplosive regionen, men IS utgjør en så stor trussel at det ikke lenger er mulig å lukke øynene. Etter at IS henrettet journalisten James Foley, har Obama fordømt terrororganisasjonen i særdeles krasse ordelag, men situasjonen er mildt sagt kinkig. Det frister ikke å trekke USA inn i en svært kompleks og uforutsigbar krigssone, og tanken på nye år med terror, vold og krig i Midtøsten er avskrekkende. I Syria kjemper nemlig også diktatoren Bashar al-Assad mot IS i den blodige borgerkrigen som har herjet landet i tre år, og det er bare ett år siden Obama var millimeter fra å gå til angrep mot al-Assad før han ble reddet av russisk diplomati. Og i nabolandet Irak hvor IS turer fram, er situasjonen også særdeles ustabil.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer