Profeter mot suksess

Lostprophets er siste tilskudd i nu-metal jungelen. I kveld spiller de i Oslo.

De walisiske skaterockerne Lostprophets har tydelig stilt inn sikte mot det amerikanske markedet. Over dammen har veien til millionsuksess ligget lenge i nu-metal og alternativscenen. Limp bizkit, Static x, Incubus, Staind og Korn kan alle vise til hyggelige salgstall de siste åra. Nå entrer Lostprophets den samme stien med sin sjangerblanding og nyanserte lydbilde, og kritikerne er begeistret. Her i Dagbladet ble debuten «Thefakesoundofprogress» belønnet med en femmer:

«Rått og nyansert i gata til Faith No More. Musikken er pågående og kompromissløs. Den er variert og byr på massive kaskader av fortettet rock, for så å løse seg opp i et åpent, detaljert og mer nyansert landskap.»

The Police

Ifølge gitarist Lee Gaze finner gutta inspirasjonen på 80-tallet. Iron Maiden og Metallica er selvfølgelige helter, men også Police-gitarist Andy Summers får sin del av æren.

- Jeg liker å balansere mellom klar og forvrengt gitar. Jeg hater at alle sangene er forvrengte fra start til slutt. Jeg kopierer masse av Andy Summers ideer, som virkelig har vært en inspirasjon, sier Gaze til magasinet Total Guitar.

Årets nykommer

Vokalist Ian Watkins, gitaristene Lee Gaze og Mike Lewis, bassist Stuart Richardson, trommis Mike Chaplin og DJ Jamie Oliver har virkelig fått sving på sakene det siste året. I fjor sommer signerte de for Columbia og gav ut en remikset versjon av «Thefakesoundofprogress», som først kom på labelen Visible Noise. De har turnert med band som Linkin Park, Muse og Limp Bizkit og magasinet Kerrang! kåret dem til årets nykommer.

- Vi gav ut albumet og turnerte som galne. Etter det begynte snøballen og rulle, og ting har vært ganske hektisk i det siste. Det er fantastisk, sier Gaze til Total Guitar.