Proff forfatter hjalp RBK-Eggen

TRONDHEIM (Dagbladet): Rosenborg-trener Nils Arne Eggen har fått hjelp av forfatteren Sverre M. Nyrønning med å gjøre ferdig boka «Godfoten» som utgis 21. oktober.

Boka kan bli en av høstens bestselgere og ei gullgruve for begge forfatterne.

- Nils Arne er en meget raus person, sier Sverre M. Nyrønning om den økonomiske siden av forfattersamarbeidet.

Nyrønning, som i fjor ga ut ei bok om fotball-legenden Odd Iversen, kom inn i bildet etter at Eggen hadde strevd med boka ei stund.

Begges navn står på omslaget når boka lanseres under en pressekonferanse på Lerkendal om to uker.

Ifølge forlaget er «Godfoten» en høyst personlig bok om Eggens og Rosenborgs utvikling.

- Det er Nils Arnes meget spennende historie, og han har fortalt den. Jeg har bistått med å gi det en form slik at det har blitt ei bok, forteller medforfatter Nyrønning til Dagbladet.

- Det er mi bok, hvert ord som står der har jeg skrevet, sier Nils Arne Eggen.

- Nils Arnes egen definisjon på dette er at det er et samhandlingsprosjekt, fortsetter Sverre M. Nyrønning.

Skjønnlitteratur

Nils Arne Eggen forteller at boka handler om hvordan du bygger opp lag, og om hvordan Rosenborg er blitt det Rosenborg er.

- Den handler også om hvordan jeg er blitt som jeg er - dessverre! Noe handler om fotball, og noe av det likner på skjønnlitteratur, sier Rosenborg-treneren.

To Ivers-opplag

Sverre M. Nyrønning har vært redaksjonssjef i NRK Fjernsynet i Trondheim. Han arbeidet i NRK P2 og som journalist i Adresseavisen. Han har også utgitt tre romaner og en novellesamling.

Boka om Odd Iversen - «Høyt press» - kom i to opplag og solgte i ca. 5000 eksemplarer.

Det kan bli et betydelig større salg av den kommende Eggen-boka, som ifølge forhåndsreklamen er skrevet av «en fargerik personlighet som kan fortelle gode historier fra et eventyrlig fotball-liv.»

FORFATTERPAR: - Nils Arne er en meget raus person, sier forfattern Sverre M. Nyrønning som har hjulpet Rosenborg-trener Nils Arne Eggen med å skrive bok.