Proff Holt

Engasjert, spennende og innholdsrik thriller.

LØSE TRÅDER: Anne Holt legger opp til et stort scenario med raske sceneskift, mange løse tråder og et sjeldent rikt persongalleri i sin nye roman, skriver Dagbladets anmelder.  Foto: Espen Røst / Dagbladet
LØSE TRÅDER: Anne Holt legger opp til et stort scenario med raske sceneskift, mange løse tråder og et sjeldent rikt persongalleri i sin nye roman, skriver Dagbladets anmelder. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ANMELDELSE: 20 desember 2008: En barbent jente i bare nattkjolen virrer rundt i snøen utenfor Theatercaféen i Oslo. Hun er i ferd med å bli påkjørt av trikken, da hun blir reddet av mystisk mann som raskt forsvinner i mengden.

Den 14 år gamle jenta, som har autistiske trekk, hvisker til sin vettskremte mor: «Damen var død». Noen dager seinere fisker Oslo-politiet opp et lik fra havnebassenget. Liket er oppløst til det ugjenkjennelige.

Biskop drept Det viser seg å være den 17 år gamle gateprostituerte kurdiske asylsøkeren Hawre Ghani. En måned tidligere ble en narkoman stukket ned og drept i Sofienbergparken.

En kvinne har forsvunnet, og en usympatisk billedkunstner blir drept da han får en sprøyte stukket inn i låret.

Det er igjen snakk om seriemord i Holts siste krim.

Mest rystende av alt:

Biskopen i Bjørgvin, Eva Karin Lysgård, blir stukket ned og drept under en mystisk nattevandring på selveste julaften. Lysgård var en brubygger innenfor kirken. Hun kjempet for homofilt ekteskap, men var en sterk motstander av abortloven. Ektemannen er rystet over drapet. Rystet og mistenkelig tverr.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer