Proff politimann med proff politiroman

Politiroman av ypperste merke

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: «Når natta er som svartest» er Bjørn Bottolvs\' fjerde kriminalroman om politimannen Jo Kaasa, en patruljerende sliter som har opplevd det meste av hva hovedstaden har å by på. Og for å si det enkelt: Du finner ikke bedre norske politiromaner enn dette.

Innsidekunnskap

At Bjørn Bottolvs har bak seg en karriere i politiet er så sin sak, det gir ham uvurderlig innsidekunnskap og noen hakk ekstra troverdighet i utgangspunktet. Men uansett hvor godt man kjenner et stoffområde, så skriver man ikke nødvendigvis besettende gode romaner av den grunn. Da trenger man en del andre evner, ikke minst det å beherske skrivekunsten. Det gjør Bottolvs til gagns. Stilen hans virker kanskje korthogd og enkel, men han får med seg utrolig mye. Dessuten skriver han god dialog, noe som er helt nødvendig i en sjanger hvor så mye av handlingen drives fram gjennom samtaler, intervjuer og småprat. På lange nattevakter - og tittelen på boka henspiller på at det meste skjer etter solnedgang - er småprat ofte det som skal til for å få tida til å gå.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer