Proff politiroman fra TV-reporter

Knut Lindh har gitt oss en ny politimann.

STERKT NAVN: Forfatteren Knut Lindh gir oss en ny politimann i norsk krim, og har gitt ham navnet Ulf Larsen - sist brukt av Jack London i romanen «the Sea Wolf» (1904), på norsk «Ulf Larsen». Foto: Gaute Ulvik Haugan
STERKT NAVN: Forfatteren Knut Lindh gir oss en ny politimann i norsk krim, og har gitt ham navnet Ulf Larsen - sist brukt av Jack London i romanen «the Sea Wolf» (1904), på norsk «Ulf Larsen». Foto: Gaute Ulvik Haugan Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: En eldre mann blir funnet død i sengen på Ski sykehus. Han har et gult silketørkle rundt halsen, og er dandert som om han er korsfestet. På nattbordet ligger en bibel, understreket med et sitat fra annen Mosebok: «Når en mann gjør en slik udåd at han dreper sin neste med svik, skal du ta ham, om det så er fra mitt alter; han skal dø.»

Klassisk førstebetjentPolitiførstebetjent Ulf Larsen settes på saken. Han er nylig enkemann, og alenefar til en krevende tenåringsdatter. Det betyr at han har den traurige hverdagen krimhelter synes å skulle ha.

Også den obligatoriske politisjefen er representert; dum, ambisiøs og med et problematisk forhold til Larsen. Samt Vibeke Holt; en rødhåret freelancejournalist i TV2 som gjør egen etterforskning. Her er det lagt opp til en mulig romanse.

KommunisterKnut Lindh har bakgrunn som forfatter, forlagsredaktør og journalist, blant annet i TV2 og NRK. Han står også bak den kritikerroste «Adolf Hitler, Blod og ære», en biografi tilrettelagt for ungdom. Krigen er et sentralt tema også i hans krimdebut. Sporene leder tilbake til en jøde som ble likvidert, og til den kontroversielle motstandsgruppen Oswald, styrt av kompromissløse kommunister.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer