Bent Patey og Kulturrådet:

Proffmusiker gjennom 40 år nektes støtte. Så søkte han om penger via en kompis i Posten: - Det gikk en faen i meg

Bent Patey i strupen på norsk kulturpolitikk. 

FORBANNA: Frilansmusiker Bent Patey mener mindre konsertarrangører i «det frie kunstfeltet» skal kunne søke om penger til å lønne musikere direkte fra Kulturdepartementet. Foto: Privat
FORBANNA: Frilansmusiker Bent Patey mener mindre konsertarrangører i «det frie kunstfeltet» skal kunne søke om penger til å lønne musikere direkte fra Kulturdepartementet. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Norsk kulturpolitikk er en feit igle som suger livet ut av oss, stjeler pengene våre og deler ut støttesmuler tilbake, sier den spellemannominerte frilansmusikeren Bent Patey til Dagbladet.

Han har gjennom sin 40 år lange karriere turnert Norge opp og ned og i alle himmelretninger, jobbet med en lang rekke profilerte artister (Halvdan Sivertsen, Anne Grete Preus, Geir Lystrup, Håkon Graf, Sverre Kjelsberg), og bidratt på over 40 plateutgivelser i tillegg til sine egne.

Får ikke støtte

Patey opplever nå tyngre tider i det norske frilansmusikermiljøet. Det er mindre penger å rutte med fra bunnskrapte konsertarrangører, og de fleste er avhengige av å søke om statlige midler for å leve av musikken på fulltid.

Men avslag på avslag på søknader om turnéstøtte fra den gigantiske pengesekken til Kulturrådet, gjorde at musikeren til slutt fikk en idé. Patey ville teste ut hvor nært Norges mektigste kulturinstitusjon la seg til et av kravene de har satt for å dele ut penger:

«Kunstnerisk og kulturfaglig kvalitet er et grunnleggende kriterium for Kulturrådets bevilgningspraksis», forklarer de i sin egen omtale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer