Programmering

Programlederskolen gjør deg til Sven Tore Bergestuen for 30 000 spenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GROVT OPPSUMMERT

består framtidas TV-tryner av et par skuespillere, en realityvinner, en Idol-deltager, en sportsjournalist, flere reportere fra lokal-TV, en og annen chatprogramvert, noen journaliststudenter. Og en same fra Kautokeino.

Ok, Linda Øverli Nilsen (21) har riktignok bare samisk mor, far er søring. Det er derfor hun er lyshåra og kanskje Kautokeinos høyeste. Men like fullt står hun utenfor Idèfagskolen i Tønsberg iført samekofte i ull.

-  Faen, så varmt, stønner Linda, hun tenner seg en røyk. Sammen med Henriette Høigilt (25) fra Kristiansand jobber hun med konseptet Kristiansame-TV, et informativt barne-tv-program om geografiske forskjeller i Norge. Det er langt fra nord til sør, Linda kjenner avstanden på kroppen hver dag. I Kautokeino sitter nemlig Birk (2) og snakker om mamma på samisk. Alenemora har aldri vært så lenge borte fra sønnen sin før.

-  Det er helt grusomt, sier Linda, som gleder seg til Birk kommer i juli. Da blir de værende i sør. For mamma skal gjøre TV-karriere.

NOEN VIL HEVDE

at det er mye å betale 30 000 kroner for et studiesemester. De samme vil nok sette kaffen i halsen over at semesteret på den nystartede Programlederskolen bare varer i èn måned. 30 unge mennesker betaler for å lære seg Kunsten Å Være På TV. Ingen er garantert jobb etterpå, men kurset er utviklet i samarbeid med NRK, TV 2 og TVNorge, så kjendislærerne står i kø for å dele sine triks. Av 88 søkere ble noenogfemti innkalt til audition. De 30 med mest programlederpotensiale sitter nå med spisse ører i et auditorium.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.