Programmerte frieri inn i dataspill

Et ekte nerde-frieri.

(Dagbladet.no): Da programmereren Bernie Peng skulle fri til kjæresten Tammy Li, valgte han å gjøre det hakket mer spesielt enn ned-på-kne og røde roser.

Peng jobber til vanlig med å programmere finans-programmer, men tok fatt på kjærestens yndlingsspill «Bejeweled», som hun en dag fant i sin Nintendo DS. 

Når kjæresten nådde en viss poengsum, ville det dukke opp en forlovelsesring på skjermen - akkompagnert av selve spørsmålet.

Li nådde som forventet poengsummen, og sa sporenstraks ja til frieriet.

- Det var temmelig kult, på en nerdete måte, sa den vordende brudgommen senere til avisa The Star-Ledger of Newark, ifølge AP.

For å være sikker på at kjæresten fikk med seg frieriet, satte han poengsummen hun måtte nå temmelig lavt.

- Det var en gledelig overraskelse. Han satte en ganske lav score - han hadde god ryggdekning, sier Li, som nå bærer en rosa safir-ring maken til den kjæresten satte inn i spillet.

Paret skal nå gifte seg til sommeren. Bryllupsreisen ble overraskende sponset av «Bejeweled»-skaperen PopCap, som ga honnør til Peng da de fikk høre om frieriet.

HELL I SPILL, HELL I KJÆRLIGHET: Da Bernie Peng skulle fri til kjæresten, lagde han en spesialutgave av «Bejeweled» - der frieriet og en digital ring dukket opp på skjermen. Innfelt er den ekte ringen (dette er bilder fra da paret rekonstruerte hendelsen). Foto: PENGS WEBLOGG
HELL I SPILL, HELL I KJÆRLIGHET: Da Bernie Peng skulle fri til kjæresten, lagde han en spesialutgave av «Bejeweled» - der frieriet og en digital ring dukket opp på skjermen. Innfelt er den ekte ringen (dette er bilder fra da paret rekonstruerte hendelsen). Foto: PENGS WEBLOGG Vis mer

- Mange spillselskaper ville rynket på nesen når noen manipulerte spillene deres. Men det vant ham en kvinne. Som en gjeng med nerder, må vi bare si «Bernie, hattene av til deg», sier Garth Chouteau til AP.

Bernie Peng har selv skrevet en blogg om frieriet, som du kan lese her.

Programmerte frieri inn i dataspill