Programslipp

Tore Flesjø (55) er primus motor i Kongsberg Jazzfestival. I dag røper han programmet.

- Snart er det festivaltid igjen og jazzfestivalen deres blir nå 38 år. Har det skjedd store forandringer på denne tida?

- Man kan vel si at vi hele tida har vært tro mot tradisjonene. Poenget er at vi har beholdt den beste kjernen i festivalen, samtidig som vi har vært i fronten for nye ting.

- Etter hvert har det kommet en rekke jazzfestivaler. Er det disse festivalene som gjør jazzen populær, eller tror du jazzen i seg selv skaper marked for festivaler?

- Det er nok flere svar på dette. For det første synes folk det er ålreit med festivaler. Og jazzfestivalene har nok styrket sin posisjon fordi jazz er blitt kult igjen. De seinere åra har vi sett en klar økning i besøk, noe som kan skyldes at jazzen har klart å ligge i tida, og i tillegg utviklet seg.

- Trenger vi egentlig slike festivaler?

- Jeg tror vi begynner å nærme oss et fornuftig antall. Jeg tror kanskje det er bedre å få en utvikling på de festivalene som finnes, enn å utvikle flere nye. Men selvsagt, markedet må få råde i noen grad det også. Jeg tror spesialisering er viktig, og vår festival står for nytenkning. Siden vi slipper ut programmet i dag kan jeg kanskje røpe at vi også i år kommer med nye spydspisser.

- Den var kanskje litt kryptisk, kan du røpe noe mer?

- Tja, hva skal jeg si... Vi kan vel love nye støylinjer. Eller så kan man nok si at vi har lagt litt vekk på avantgarde. Det kan jeg kanskje love i år også.

Jazzfestivalen går av stabelen i Kongsberg 3. - 6. juli 2002. Programmet avsløres på en pressekonferanse i dag. Les mer på hjemmesidene til Kongsberg Jazzfestival.

<B>OSS JAZZERE IMELLOM:</B> Daglig leder av jazzfestivalen Tore Flesjø (i midten) under fjorårets Jazz Festival på Kongsberg. Her sammen med den norske musikeren Jon Eberson (t.v.), og den norske sangerinnen Silje Nergaard.