Promillekjøring ga seerrekord

Anne Kats uheldige kombinasjon av akevitt og bilkjøring ga «Nytt på Nytt» en seerøkning på 319.000.

Totalt 1 516 000 fikk se Anne Kat. smake egen, sur medisin i fredagens utgave av «Nytt på Nytt». Programmet som sjelden legger fingrene i mellom når andre samfunnsaktører driter seg ut.

Når klokka nærmer seg 21 fredag kveld, velger gjennomsnittlig 1 197 000 nordmenn NRK1. Flere hadde tydeligvis sett frem til fredagens sending.

Ifølge tall fra Norsk Gallup var markedsandelen på totalt 78,6 prosent. Hvilket vil si at nær 80 prosent av alle som så på tv fra 20.55 fredag kveld, fikk med seg «Nytt på Nytts» harselering med egen fleikjefta maskot.

Anne Kat. Hærland fikk så øyenvippene flagra, etter at hun tirsdag i forrige uke tok bilen - og den lengste veien «for å kjøpe avisene» - etter en fuktig akevittkveld.

Gud var som kjent ikke interessert i å hjelpe Anne Kat. ut av klemma - selv om hun på forhånd hadde bedt ham om å dra oppmerksomhten vekk fra hennes navle. Mens det vanligvis er Anne Kat. som flirer skjeivt og langer ut, var det hennes tur til å bukke for velrettede spark. Til to andre velformulerte kollegers åpenlyse nytelse. At Jon Almås og Knut Nærum koste seg, var iøyenfallende som Anne Kats skamrødme.

- Det er ikke noen unnskyldning for det jeg har gjort. Jeg dreit meg ut, som det heter på godt norsk. Jeg er veldig lei meg for det, sa Hærland, før hun vred monologen over til en vits, som i stedet sendte lettelseslatteren i retning Jan Simonsen.

Stadig flere velger seg «Nytt på Nytt». Forrige sesong lå gjennomsnittet på 1 160 000 seere - denne sesongen ligger gjennomsnittet på 1 197 000. Nå altså med ny seerrekord: 1 516 000. Forrige rekord ble satt 7. februar, med 1 293 000 seere.

SJELDENT YDMYK: Anne Kat. Hærland, en angrende synder. Fredag ble det ny rekord for «Nytt på Nytt». Hele 1 516 000 fikk med seg fredagens utgave av programmet som sjelden holder igjen når folk driter seg ut.