Propagandaen mot barna

- Det er påfallende at Ap's øverste ledelse tyr til noe som likner skremselspropaganda straks de føler seg presset, skriver artikkelforfatterne.

MISVISENDE: «Hva som styrer antallet asylsøkere, er vesentlig mer komplekst enn statsministerens opphaussede framstilling,» skriver artikkelforfatterne. 
Foto: Fredrik Varfjell/Scanpix
MISVISENDE: «Hva som styrer antallet asylsøkere, er vesentlig mer komplekst enn statsministerens opphaussede framstilling,» skriver artikkelforfatterne. Foto: Fredrik Varfjell/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Asylbarna: Både statsminister Jens Stoltenberg og andre i Ap's øverste ledelse går nå hardt ut mot en løsning for de lengeværende barna. Hensikten er klar: Partiet og opinionen skal skremmes fra å støtte barna gjennom voldsomme, spekulative advarsler.

Det er påfallende at Ap's øverste ledelse tyr til noe som likner skremselspropaganda straks de føler seg presset. Stoltenberg advarte eksempelvis Oslo Ap mot at en endring kan medføre 20 000 nye asylsøkere i året. Det enkle faktum er at det aldri har kommet 20 000 asylsøkere til Norge, selv ikke da vi førte en vesentlig mer liberal asylpolitikk enn vi gjør i dag for så vel barn som voksne. At statsministeren forsøker å presse eget parti med krisemaksimeringer som dette, er spesielt uheldig når temaet er barn.

Vi opplevde det samme under debatten om Maria Amelie i fjor. Også den gang mobiliserte Ap's ledelse bredt straks de opplevde presset fra opinionen, og advarte i dramatiske vendinger om at en endring nærmest ville ødelegge hele asylinstituttet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer