Propagandakrigen

Parallelt med Israels brutale krigføring på Gaza utkjempes en smålig propagandakrig her hjemme.

LATTERLIGGJØRES:  «Gilbert er en av verdens fremste akuttmedisinere. Men på internett er han blitt et såkalt meme, en vits som Israels såkalte venner bruker for å så tvil om hans troverdighet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Tomm W. Christiansen
LATTERLIGGJØRES: «Gilbert er en av verdens fremste akuttmedisinere. Men på internett er han blitt et såkalt meme, en vits som Israels såkalte venner bruker for å så tvil om hans troverdighet, skriver artikkelforfatteren. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Væpnet med halmstrå og fikenblad prøver de få som er igjen av Israels såkalte venner å ta livet av sannheten. Krigen mot sannheten utkjempes med alle midler. De hardeste kampene utkjempes i digitale bakgater på internett.

NRKs korrespondent Sidsel Wold har fått oppleve konsekvensene av å formidle sannheten fra Gaza-stripen. Av organisasjonen Med Israel For Fred og lederne av tjue knøttsmå kirkesamfunn beskyldes Wold og NRK for å ha grov slagside og bidra til antisemittisme. Av talsmann for den israelske utenrikstjenesten Yigal Palmor beskyldes hun for å være «en svikefull bedrager».

I kommentarfeltene legges ingenting i mellom. Der beskyldes Wold for å være en hore for Hamas. Sannheten er at Wold selv har jobbet frivillig i en israelsk Kibbutz og vært nær å konvertere til jødedommen. Jeg tør knapt å tenke på hva som ville stått i kommentarfeltene dersom Wold hadde jobbet frivillig i en palestinsk flyktningeleir og vært nær å konvertere til Islam.

En som ikke har vært nær å konvertere til noen religion er legen Mads Gilbert. Gilbert er medlem av Rødt og gjør ikke krav på å være en uhildet stemme. Men det er ikke stemmen Gilbert bruker disse dagene på Gaza, men hendene. Hver eneste dag redder han liv på Shifa-sykehuset. Gilbert er en av verdens fremste akuttmedisinere. Men på internett er han blitt et såkalt meme, en vits som Israels såkalte venner bruker for å så tvil om hans troverdighet under hashtaggen #norwegiandrconfirms.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer